Laatste nieuws over Netflix

Queen of the South seizoen 5: Alles wat we al weten

Voor de fans van Queen of the South komt er nog één spectaculair seizoen en daarna is het gedaan met de pret. De avonturen van hoofdrolspeelster Teresa Mendoza (Alice Braga) komen tot een einde in het vijfde en laatste seizoen. In dit artikel vind je een verzameling van alles wat we al weten over Queen of the South seizoen 5.

Laatste seizoen Queen of the South

Al in 2019 bestelde USA Network een vijfde seizoen van Queen of the South, dat draait om het leven van Teresa Mendoza. De Mexicaanse ontpopte zich van arm, hardwerkend meisje tot één van de grootste drugsbazinnen van heel Noord- en Zuid-Amerika. De serie is razend populair, niet op de laatste plaats vanwege de constante spanning en keiharde actie. Maar het geduld van de fans werd mede door de coronapandemie flink op de proef gesteld. Normaliter verscheen een nieuw seizoen van Queen of the South in juni, maar dat is voor deel 5 dus niet gelukt.

En dat is spijtig, aangezien seizoen 4 er met een knaller uitging. Oude liefde James Valdez keerde uit het niets terug, met een dringende waarschuwing voor Teresa (‘ze komen voor je’). We konden nog niet horen of zien voor wie Teresa precies gewaarschuwd werd, dus kijkers bleven met veel vragen en vooral veel nieuwsgierigheid achter. Op 9 maart krijgen we de antwoorden op deze vragen!

Korter seizoen

Verder weten we al dat Queen of the South seizoen 5 korter gaat zijn dan de voorgaande vier: tien afleveringen, in plaats van dertien. En dat resulteert er ongetwijfeld in dat die afleveringen extra bol gaan staan van de spanning en sensatie. Eerder schreven we al over waarom ook seizoen 5 van Queen of the South spectaculair gaat worden.

Cast Queen of the South seizoen 5

Natuurlijk gaan we in het slotseizoen weer met name naar Tereza Mendoza (Alice Braga) kijken. Maar ook zeker noemenswaardig is dat, zoals hierboven al benoemd, James Valdez (Peter Gadiot) terug gaat keren. En wel met een belangrijke hoofdrol. Verder klinken er ook geluiden dat de malafide bankier/witwasser Rocco de la Peña (Jordi Mollà), de corrupte rechter Cecil Lafayette (David Andrews) en/of de Cubaanse drugsdealer Raul ‘El Gordo’ Rodriguez (Pepe Rapozote) een rentree in de serie gaan maken.

Daarentegen keert Teresa’s petekind Tony Parra (Julian Silva) níét terug: dit personage kwam in seizoen 4 immers om, bij een explosie. Eén van de nieuwe personages is Kostya, een kapitaalkrachtige Russische oorlogsmisdadiger die uit handen wist/weet te blijven van onder meer de FBI. De rol gaat vertolkt worden door acteur Pasha Lychnikoff.

Queen of the South op Netflix

Kort samengevat: Het wordt het allerlaatste seizoen van de actie- en misdaadserie, bestaande uit niet dertien, maar ‘slechts’ tien afleveringen. De kortere duur neemt echter niet weg dat het een spetterende kers op de taart gaat worden voor de fans van Teresa Mendoza en co.

Trailer Queen of the South seizoen 5

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?