Laatste nieuws over Netflix

Staat Titanic op Netflix in Nederland?

Kun je Titanic op Netflix kijken vanuit Nederland? Die vraag wordt ons veel gesteld en dat is natuurlijk ook niet zo gek, want de film over Rose en Jack is na twintig jaar nog altijd één van de meest besproken en succesvolle films. Momenteel is Titanic echter niet beschikbaar op Netflix, maar zijn er kansen dat deze film in Nederland te streamen zal zijn?

Ramp

Er is vermoedelijk niemand in Nederland die nog nooit van de Titanic gehoord heeft. Dit schip beleefde een rampzalige eerst tocht vanuit Southampton naar New York. Na twee dagen varen botste het schip op ene ijsberg, waarna het zwaar beschadigd naar de bodem zonk.

Dit was begin twintigste eeuw niet voor mogelijk gehouden door de makers van de Titanic en toch gebeurde het. Alles ging mis wat er maar mis kon gaan tijdens die eerst overtocht, met ruim 1500 doden. Dit tragische verhaal is eind vorige eeuw door James Cameron gebruikt om er een film van te maken. Met succes, want de film leverde 2,1 miljard dollar op en won liefst elf Oscars.

Titanic op Netflix

Of Titanic ooit via Netflix te bekijken zal zijn is niet bekend. Ondanks dat de film dus al ruim twintig jaar oud is, is het nog altijd een veelbesproken film. De populariteit van Titanic is nog altijd hoog en dat zorgt er ook voor dat er een behoorlijk prijskaartje aan de licentie zal hangen voor Netflix. Titanic is inmiddels wel meerdere malen op televisie uitgezonden, dus er liggen kansen dat Netflix in de toekomst toch een poging zal doen om Titanic aan boord te halen.

Op dit moment is Titanic in niet veel andere landen te zien op Netflix. Het liefdesverhaal tussen Jack en Rose dat zich afspeelde op de Titanic kan momenteel alleen vanuit Groot-Brittannië bekeken worden. Om de kans te verhogen dat Netflix Nederland Titanic ook zal toevoegen aan het aanbod kun je een suggestie bij de streamingdienst indienen.

Wil je op de hoogte gebracht worden wanneer Titanic op Netflix staat in Nederland? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?