Laatste nieuws over Netflix

Talkshow Chelsea opent nieuwe koers van Netflix

Chelsea Handler talkshow Netflix

Een talkshow op Netflix, het is weer een nieuwe stap van de streamingdienst. Iedere woensdag, donderdag en vrijdag verschijnt er een nieuwe show van de hand van Chelsea Handler. De duizendpoot heeft van Netflix overduidelijk de vrije hand gekregen en aan een vinger had de van huis uit stand-upcomedian ook wel genoeg gehad. Ze gaat er met gestrekt been in, zoekt de randen van het toelaatbare op en probeert wat te leren. Het is dan ook vooral interessant waar Chelsea ons én Netflix heen gaat brengen.

Volledige spectrum van televisie

De komst van een talkshow was in eerste instantie een opvallende keuze van Netflix. De streamingdienst begon ooit als een vergaarbak van films, series en documentaires. De afgelopen jaren zijn daar de Originals bijgekomen. Eerst series, gevolgd door documentaires en inmiddels ook de eerste films. Naast de talkshow wordt er nu ook gewerkt aan een eerste spelshow met Sylvester Stallone als leidend figuur. Zo begint Netflix een steeds breder aanbod te presenteren, waarbij zowat het volledige spectrum van televisiezenders voorbij komt. Wel is het al duidelijk dat er voor de streamingdienst grenzen zijn. Sport zal bijvoorbeeld nooit worden aangekocht en een nieuwsprogramma lijkt ook niet realistisch. Want wie gaat er nou een nieuwsitem of actualiteitenprogramma van een maand geleden terugkijken? Laat staan bingeviewen.

Hoe voorkom je actualiteit?

Het project van een talkshow is dus een nieuwe koers met een lastig punt, want een talkshow heeft simpelweg enige actualiteit in zich. Een simpel voorbeeld was er al in de eerste week. Chadwick Boseman zat op de bank van Chelsea om te praten over Captain America: Civil War en zijn rol van Black Panther. De film is nu actueel, maar dat gaat natuurlijk wel snel vervagen wanneer hij binnenkort in een andere film of serie zal verschijnen. Het was aan de makers van Chelsea dan ook om hier slim mee om te gaan. Ze lijken ervoor te kiezen om een actueel onderwerp bij de hand te nemen om het breder te trekken. Chelsea Handler heeft als insteek om iets te leren en zo werd het gesprek met Boseman en de uitgebreide reportage een lesje in de wereld van Marvel.

Chelsea Handler talkshow Netflix University

Ontdekkingsreis

In haar introductiepraatje maakte Handler al duidelijk dat de talkshow voor haar een ontdekkingsreis zou worden. Ze wist zelf nog niet wat ze precies zal gaan maken en hoe het er allemaal exact uit gaat zien. Qua format lijkt het een grote mix te zijn. Chelsea zit op de bank met gasten alsof je zit te kijken naar de Graham Northon Show, ook heeft ze een hippe desk die direct doet denken aan David Letterman en Jimmy Fallon. Daarnaast voerde ze ook al een gesprek in mooie sofa’s alsof we naar Ellen Degreneres kijken, maar Chelsea verlaat de studio ook. Het al benoemde item over Marvel werd liefst twintig minuten waarin ze deels les kreeg in de wereld van Marvel en tijdens een diner sprak ze met vier acteurs uit de Marvelfilms waaronder Chris Evans (Captain America).

Hoe gaat Chelsea de wereld veroveren?

Een vast format hoef je dan ook nog niet te verwachten in Chelsea en gezien haar aard is de kans ook klein dat deze er wel zal komen. Handler doopt haar talkshow al om in de Netflix University, waarin ze aan de hand van de gasten en filmpjes vooral dingen wil gaan leren. De interviews zijn tot dusver ultiem Amerikaans, met daarbij het uitbundige en klapgrage publiek bij iedere grap of verering. En grappen maakt Handler genoeg, het liefst zo hard mogelijk. Dat zorgt ook soms voor moeilijke televisie. Handler geeft namelijk in haar openingsmonoloog aan mensen graag ongemakkelijk te maken en dat blijkt al snel. Aan de gasten zal het in ieder geval niet liggen. In de eerste week zagen we naast de Marvel-acteurs onder meer Chris Martin, Pitbull, Drew Barrymore, de minister van Onderwijs, Gwyneth Paltrow, Tonyu Hale en de eigenaar van TEDTalks. De grote vraag is dan ook vooral of Handler erin slaagt om Chelsea vernieuwend te maken en ook nog eens de hele wereld te bereiken.

Chelsea Handler talkshow Netflix

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?