Laatste nieuws over Netflix

Tip: Vijf series om de meivakantie te overleven

Voor de één begint de meivakantie vrijdagmiddag pas, voor de ander is de vakantie alweer een paar dagen onderweg. Er zal de komende week in ieder geval genoeg tijd zijn om een aantal series te verslinden op Netflix. Wij hebben speciaal voor deze meivakantie vijf series uitgezocht die wij aanraden om te bingen. Natuurlijk zijn topseries zoals House of Cards, Orange is the New Black en Breaking Bad aanraders, maar wij hebben er in dit geval voor gekozen om series aan te raden die wat minder bekend zijn bij het brede publiek.

 1. Daredevil

  Daredevil NetflixHet zal je vast niet ontgaan zijn. Daredevil is één van de nieuwste paradepaardjes van Netflix. Deze serie staat sinds 10 april van dit jaar in het aanbod van Netflix en het lijkt een regelrechte hit. Op IMDb hebben ruim 53.000 kijkers hun beoordeling achtergelaten en het gemiddelde cijfer liegt er niet om: 9.2. Wij moeten toegeven dat wij ook fan zijn van deze spannende actieserie, die geschikt is voor kijkers vanaf 16 jaar.

  Daredevil is een serie van Marvel, bekend van de stripboeken over superhelden, en gaat over de blinde Matt Merdock. Omdat hij op jonge leeftijd bij een auto-ongeluk blind is geraakt zijn zijn andere zintuigen enorm goed ontwikkeld. Wanneer Matt een volwassen man is maakt hij gebruik van deze getrainde zintuigen door in de nachtelijke uren het kwaad in Hell’s Kitchen, een wijk in New York City, te bestrijden. Overdag runt hij een advocatenbureau met goede vriend Foggy.

  Het eerste seizoen van Daredevil telt 13 afleveringen van ongeveer één uur per episode, uitermate geschikt dus om het complete eerste seizoen tijdens de meivakantie te verslinden.

 2. Bloodline

  Ook de tweede serie die wij tippen voor de meivakantie komt uit de eigen stal van Netflix. Bloodline is nog niet zo gek lang geleden op Netflix verschenen en heeft ook niet de aandacht gekregen die Netflix Original series als Daredevil, Better Call Saul en House of Cards wel krijgen. Toch is ook Bloodline het kijken absoluut waard. Bloodline scoort op IMDb een 8.4 en is geschikt voor kinderen vanaf 16 jaar.

  Het verhaal van de serie Bloodline speelt zich af in het Amerikaanse Florida. De familie Rayburn lijkt het perfecte gezin, maar schijn bedriegt. We are not bad people, we only did a bad thing is niet voor niets de spreuk van het eerste seizoen van Bloodline. Wat voor verschrikkelijks er dan is gebeurd? Daarvoor zul je de serie moeten kijken, want door middel van flashbacks wordt langzaam duidelijk dat eigenlijk iedereen binnen de familie Rayburn wel iets op zijn kerfstok heeft. Danny is met zijn aparte karakter en verwilderde uiterlijk het zwarte schaap van de familie, maar eigenlijk bestaat er geen perfect lid van de Rayburns.

  Seizoen 1 van Bloodline duurt 13 episodes, van ongeveer één uur per stuk.

 3. How To Train Your Dragon

  dragonDeze serie is uitermate geschikt voor de jongere kijker. De serie How To Train Your Dragon bestaat uit drie korte afleveringen en zijn geschikt voor kinderen van 6 jaar of ouder. How To Train Your Dragon is echter ook ontzettend leuk om met je kind mee te kijken. Deze animatieserie is een vervolg op de gelijknamige film, die in 2010 in de bioscopen verscheen. Helaas staat deze film overigens niet op Netflix.

  In de film is te zien hoe de kleine Hikkie het niet over zijn hart kan verkrijgen om als drakenjager een draak, de grootste vijand van zijn volk, te doden. Hikkie en de draak worden vrienden en in de serie is het heel normaal geworden voor de Vikingen om met de draken te leven, die helemaal niet zo kwaadaardig blijken te zijn. Smaken de avonturen van Hikkie en de draken naar meer? Dan is er goed nieuws, want Netflix en Dreamworks werken aan een exclusieve How To Train Your Dragon-vervolgserie!

 4. Pee-wee’s Playhouse

  Deze serie is al vrij oud, tussen 1986 en 1990 werd Pee-wee’s Playhouse opgenomen, maar nog altijd is deze serie voor jong en oud verschrikkelijk leuk om naar te kijken. Lachen is gegarandeerd met Pee-wee Herman. Er staan vijf seizoenen van Pee-wee’s Playhouse op Netflix en die 45 afleveringen duren ongeveer 23 minuten per stuk.Pee-wee Herman is een vrolijke, maar toch zeker ook wat kinderachtige man. In de serie biedt Pee-wee Herman een kijkje in zijn Playhouse, in Puppetland. Het huis is gevuld met pratende meubels, gave gadgets, speelgoed, bijzondere apparaten en andere figuren. Iedere aflevering is er een geheim woord, die ergens in de aflevering verklapt zal worden. Pee-wee’s Playhouse is geschikt voor iedereen van 9 jaar of ouder.

 5. The Bridge

  bridge__130110123914Wij zijn fan van Scandinavische series. Steevast blijken dit series met sterke verhaallijnen en goede acteurs. Gelukkig zijn er hiervan ook heel wat op Netflix te vinden, zoals Arne Dahl, Dicte, Millenium. Ook The Bridge is zo’n serie die absoluut het kijken waard is. The Bridge is een Deens/Zweedse misdaadserie en staat alweer bijna twee jaar op Netflix. The Bridge wordt op IMDb beoordeeld met gemiddeld een 8.6 en in Scandinavië gaat de serie als Bron door het leven.

  Op Netflix is het eerste seizoen beschikbaar en je bent hier zo’n tien uur zoet mee, ongeveer één uur per episode. The Bridge is een heerlijke misdaadserie, waarbij detectives van Denemarken en Zweden op jacht gaan naar de dader van een moord, die is gepleegd op een brug tussen Denemarken en Zweden.

  Deze serie is geschikt voor mensen van 16 jaar en ouder.

Zit er geen serie naar jouw smaak tussen? Dat kan natuurlijk! Doorzoek het aanbod van Netflix en laat ons weten op Twitter waar jouw keus op is gevallen!

Alvast een fijne meivakantie!

PS: Ook als je op vakantie gaat naar het buitenland is er een goede kans dat je gebruik kunt maken van Netflix. Lees hier hoe dat werkt!

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?