Laatste nieuws over Netflix

Niet Laurie, maar Tobias Menzies speelt de prins in The Crown

Tobias Menzies The Crown Prins Philip Netflix

Netflix en The Crown hebben Tobias Menzies gestrikt als vervanger van Matt Smith. Smith speelde in de eerste twee seizoenen van The Crown Prins Philip, maar wordt vanwege een sprong in de tijd nu vervangen. Er gingen heel wat namen rond over de mogelijke opvolger van Smith, maar uiteindelijk is Menzies bevestigd door Netflix.

Geruchtencircuit

Paul Bettany was in eerste instantie de beoogde vervanger van Smith in The Crown, maar zijn naam werd nooit bevestigd. Later leek Hugh Laurie de aangewezen acteur te zijn om Prins Philip te gaan spelen. Onjuist, zo blijkt nu, want Netflix heeft Menzies aangekondigd als de nieuwe prins.

Tobias Menzies als Prins Philip in The Crown

Tobias Menzies neemt vanaf The Crown seizoen 3 de rol van Prins Philip over van Matt Smith. In The Crown breekt er een nieuwe tijd aan en dus zijn ook de personages weer een aantal jaar ouder geworden. De makers van de succesvolle serie hebben er voor gekozen om de bestaande cast niet ouder te maken met technische snufjes, maar door ze te vervangen. Claire Foy zal bijvoorbeeld ook niet meer in de huid van Queen Elizabeth kruipen. Olivia Colman vervangt haar.

Prins Philip zal dus gespeeld worden door Tobias Menzies vanaf The Crown seizoen 3. Ook in het vierde seizoen zal hij te zien zijn als de man van Queen Elizabeth. Menzies is bekend van zijn rollen in series als Outlander en Game of Thrones. Daarnaast speelde hij ook in verschillende grote films, waaronder de James Bond-film Casino Royale.

Behalve Colman en Menzies zullen er nog meer castleden van The Crown vervangen worden. Nog lang niet de volledige cast voor The Crown seizoen 3 en 4 is bekend. Naast Colman en Menzies is het alleen van Helena Bonham Carter duidelijk dat zij Vanessa Kirby zal vervangen als Prinses Margaret.