Laatste nieuws over Netflix

‘Dr House’ speelt vanaf The Crown seizoen 3 Prins Philip

Hugh Laurie moet in The Crown seizoen 3 Matt Smith opvolgen als Prins Philip. De Daily Mail meldt dat Laurie als de ideale acteur gezien wordt om de rol van de ouder wordende Prins Philip over te nemen van Smith.

Nieuwe cast

Na twee seizoenen van The Crown wordt vrijwel de volledige cast vervangen. Niet omdat de cast van de eerste twee seizoenen niet goed genoeg is, maar omdat de personages in de serie ouder worden. In plaats van gebruik te maken van technische hoogstandjes, hebben de makers besloten te kiezen voor een nieuwe cast.

Zo werd enige tijd geleden al bekend dat Claire Foy vervangen zal worden door Olivia Colman (Broadchurch). Foy speelde twee seizoenen lang met succes de rol van Queen Elizabeth, maar met ingang van seizoen 3 zal Colman deze taak op zich nemen.

Hugh Laurie in The Crown als Prins Philip

Hugh Laurie moet Matt Smith als Prins Philip dus vervangen in The Crown seizoen 3 en 4. De acteur is vooral bekend als Dr. House, maar speelde ook rollen in Project T, Sense and Sensibility en The Night Manager. Daarnaast is Laurie uiteraard onlosmakelijk verbonden met Stephen Fry. Volgens The Daily Mail moet Laurie de rol van Prins Philip in The Crown nog wel accepteren, maar de krant weet dat bedenker Peter Morgan erg content zou zijn mocht Laurie toehappen.

Paul Bettany

Nog niet zo lang geleden werd Paul Betanny als belangrijkste gegadigde gezien om de man van Queen Elizabeth te spelen. De keuze zou uiteindelijk dus gevallen zijn op Hugh Laurie. Hij zal die rol op zich nemen in het derde en vierde seizoen van The Crown. Het verhaal speelt zich dan af in de jaren zestig, zeventig en tachtig. Laurie is momenteel 58 jaar en dat komt aardig overeen met de leeftijd van Prins Philip op dat moment.

Behalve Colman als vervanger van Foy en de aanstaande bevestiging van Laurie is vooralsnog alleen Helena Bonham Carter bevestigd als castlid voor het komende seizoen van The Crown. Zij zal in de huid van Prinses Margaret kruipen.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?