Laatste nieuws over Netflix

Grote veranderingen in The Crown seizoen 3 en 4

Van The Crown komt er zeker nog een derde en vierde seizoen op Netflix. Bedenker Peter Morgan heeft dit nieuws inmiddels bevestigd. Dat deze nieuwe delen zouden komen lag al in de lijn der verwachtingen, maar Morgan is er zeker van.

Nieuwe tijden

Per seizoen wordt een deel van het leven van Elizabeth Alexandra Mary, als Koningin van het Verenigd Koninkrijk getoond. Het eerste seizoen ging over de beginjaren van Queen Elizabeth, seizoen 2 over de grofweg tien jaar daarna.

Het derde seizoen van The Crown zal zich afspelen tussen 1964 en 1976. Omdat Queen Elizabeth een stuk ouder wordt ten opzichte van de eerste twee seizoenen wordt actrice Claire Foy wel vervangen. Olivia Colman zal haar vervangen, zoals eerder al bekend werd.

The Crown seizoen 3 en 4 op Netflix

In The Crown seizoen 3 en 4 zullen nog meer wijzigingen doorgevoerd worden. Niet alleen Foy wordt vervangen. “Het is alles of niets. Iedereen wordt daarom vervangen”, bevestigde Suzanne Mackie als executive producer tegenover Variety. Mackie gaf wel toe dat ze het zichzelf daar niet makkelijk mee maken. “Het is namelijk erg lastig om te recasten.” In de twee aanstaande seizoenen van The Crown zullen in de zin van acteurs dus een hoop nieuwe gezichten te zien zijn. De personages zullen echter grotendeels hetzelfde blijven.

Lees hier wanneer The Crown seizoen 3 verwacht wordt op Netflix

Behalve Olivia Colman als Queen Elizabeth zijn er nog geen andere acteurs voor The Crown seizoen 3 en 4 bevestigd. Wel zoemen er in de wandelgangen van Hollywood verschillende namen rond, weet Variety. Zo wordt verwacht dat Helena Bonham Carter Vanessa Kirby als Prinses Margaret zal vervangen. Paul Bettany is de beoogde vervanger van Matt Smith als Prins Phillip.

Back-to-back

Peter Morgan is de schrijver van The Crown en hij bevestigde dat hij momenteel werkt aan seizoen 3 en 4 van de succesvolle Netflix Original. “We doen ze back-to-back. Ik schrijf beide seizoenen momenteel”, aldus Morgan. Normaal wordt er per seizoen geschreven, waarna afgewacht wordt of er überhaupt een nieuw seizoen besteld wordt. In het geval van The Crown is dat dus niet nodig, omdat nu al vast staat dat er een derde én een vierde seizoen gemaakt zal worden.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?