Beste van de Maand Laatste nieuws over Netflix

TOP 5: De Fraaiste titels van oktober op Netflix

Furious 7 Netflix
Oktober is op Netflix een absurde maand geworden. De maand begon met 269 nieuwe titels op één dag! Daarna rolde het heerlijk door en op het moment van schrijven staat de teller op 377 toegevoegde films en series door Netflix. Het samenstellen van de maandelijkse TOP 5 was daardoor zwaarder dan ooit, maar zoals altijd is het weer gelukt.

Facing Ali

Muhammad Ali overleed in juni van dit jaar. Daarmee ging niet alleen één van de grootste sporters aller tijden verloren, Ali was en is een icoon. In 2009 werd er een documentaire over Ali gemaakt. In de biografie komen tien voormalig tegenstanders van Muhammed Ali aan het woord: George Chuvalo, Sir Henry Cooper, George Foreman, “Smokin'” Joe Frazier, Larry Holmes, Ron Lyle, Ken Norton, Earnie Shavers, Leon Spinks en Ernie Terrell. Zij praten niet alleen over de gevechten die zij met Ali voerden in de ring, maar ook alle onderwerpen die hem buiten de ring zo bijzonder maakten.

Bekijk deze film op Netflix

Homeland seizoen 5

Het is knap wat de makers van Homeland presteren. Veel series verliezen na twee à drie seizoenen de interesse van de kijker. Alleen de echte topseries gaan langer mee en Homeland is zo’n serie. In oktober verscheen het vijfde seizoen van deze serie over Carrie Mathison en haar strijd tegen terrorisme op Netflix. Daarmee is de streamingdienst volledig actueel, want in januari 2017 gaat seizoen 6 in Amerika pas van start. Ook het vijfde seizoen van Homeland werd werd geprezen en dit keer komt de serie voor Nederlanders erg dicht bij. Voor een groot deel speelt het zich namelijk af in Berlijn.

Bekijk deze serie op Netflix

Furious 7

De Fast and Furious films zijn altijd in trek. Zeker voor de mannen heeft het veel elementen die het tot een interessante film maken: actie, stoere auto’s en mooie vrouwen. Furious 7 kreeg een speciaal randje. Paul Walker overleed nog voordat Furious 7 in de bioscoop verscheen bij een tragisch auto-ongeluk. Walker was één van de dragende acteurs in de Fast and Furious-reeks. Hij speelde tot en met Furious 7 in iedere film. De film is aan Walker opgedragen met een speciaal eerbetoon aan het einde van Furious 7, begeleid door muziek van Charlie Puth en Wiz Khalifa. Het nummer heet See You Again.

Bekijk deze film op Netflix

The Walking Dead seizoen 6

The Walking Dead seizoen 6 was één van de grote verrassingen van de maand oktober. Aanvankelijk werd dit zesde seizoen voorlopig niet op Netflix verwacht, omdat in januari nog het vijfde deel was verschenen. Bovendien leek het er vlak voor het verschijnen van seizoen 5 nog op dat The Walking Dead van Netflix zou verdwijnen. Gelukkig ging dat allemaal niet door en is één van de populairste series nagenoeg compleet op Netflix. Sinds kort is het zevende seizoen van The Walking Dead op televisie begonnen. Wij kunnen nu al niet wachten op het moment dat dit deel ook op Netflix verschijnt.

Bekijk deze serie op Netflix

Zootropolis

Netflix krijgt van de abonnee nog wel eens de kritiek dat er geen films in de catalogus staan die kort geleden in de bioscoop te zien waren. Hierin heeft Netflix duidelijk stappen gemaakt in 2016, want er zijn meerdere films verschenen die een paar maanden daarvoor nog volle bioscoopzalen trokken. Zootropolis is hier zo’n voorbeeld van.
Als er een otter uit de dierenstad Zootopia verdwijnt moeten een konijn (agente Judy) er binnen 48 uur voor zorgen dat de otter teruggevonden is. Lukt dat haar niet, dan krijgt ze haar ontslag. Ze probeert bij een sluwe vos (Nick) informatie in te winnen. Samen gaan zij op zoek naar de otter.

Bekijk deze film op Netflix

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?