Laatste nieuws over Netflix

Tweede Spaanse Netflix Original in de maak

Na nieuws over de Italiaanse Netflix Original Suburra heeft de streamingdienst nu ook Spaans nieuws. De serie Elite wordt de tweede Spaanse Netflix Original, nadat eerder dit jaar Las chicas del cable al was verschenen.

Tieners als doelgroep

Met de tweede Spaanse Netflix Original richt het Amerikaanse bedrijf zich op tieners. Dat ving The Hollywood Reporter op uit de mond van Erik Barmack, vicepresident Original Series bij Netflix. Aan Elite zullen enkele grote namen uit de Spaanse televisie-industrie meewerken.

Zo zullen Carlos Montero en Dario Madrona het script van Elite schrijven. Zij vergaarden roem als scriptschrijvers door hun werk voor Physical or Chemical (Montero) en Genesis (Madrona). Daarnaast zal Zeta Producciones de productie op zich nemen en is Francisco Ramos aangewezen als uitvoerend producent. Ramos’ handtekening staat ook onder de succesfilms I Want You en Three Meters Above Heaven. “We zijn erg blij dat we met zulke gewaardeerde schrijvers en producenten binnen de Spaanse industrie mogen werken aan een ander soort thriller voor tieners. Het zal grensoverschrijdend zijn en zal kijkers wereldwijd raken”, vertelde Barmack enthousiast.

Elite op Netflix

Op het eerste seizoen van Elite op Netflix zullen we nog wel even moeten wachten. De verwachting is dat het acht afleveringen tellende verhaal over drie tieners in 2019 gereed is voor lancering als tweede Spaanse Netflix Original. Elite volgt de tieners als ze naar een private school moeten, omdat hun eigen school gesloten is na een aardbeving. Het is moeilijk voor ze om te aarde in de nieuwe omgeving en als er een moord gepleegd wordt lopen de spanningen verder op. Wie is verantwoordelijk voor de moord?

In opkomst

De Spaanse series zijn de laatste tijd ook buiten de Spaanse landsgrenzen in opkomst. Series als Velvet en Grand Hotel zijn inmiddels ook erg populair in Nederland. Daarnaast is inmiddels dus ook al een andere Netflix Original uit Spanje te zien. Las chicas del cable verscheen enkele maanden geleden en werd ook goed ontvangen. Het tweede seizoen hiervan verschijnt in december en er is zelfs al een derde seizoen van deze reeks besteld.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?