Laatste nieuws over Netflix

Waarom is Red Notice de duurste Netflix film ooit?

Red Notice is de nieuwe filmklapper op Netflix. Maar het is meer dan dat. Red Notice is de duurste Netflix Original Film ooit gemaakt. En dat is misschien wel verrassend als je de twee uur durende actiekomedie met Dwayne Johnson, Ryan Reynolds en Gal Gadot hebt gezien. Waarom is Red Notice de duurste Netflix film ooit gemaakt?

Red Notice: Budget van 200 miljoen dollar!

Films maken is een duur geintje, want het loopt altijd in de miljoenen. Red Notice gaat daar echter wel even een flink stuk voorbij. Bright was in 2017 de eerste grote Netflix-film, Will Smith en zijn mannen gaven een slordige 90 miljoen dollar uit. Dat deed eerder dit jaar Zack Snyder ook voor Army of the Dead. Midnight Sky (100 miljoen dollar), Triple Frontier (115 miljoen dollar), 6 Undergroud en The Irishman (beiden 150 miljoen dollar) waren al erg prijzig. Red Notice is daar dus overheen gegaan. De film heeft uiteindelijk een budget gehad van liefst 200 miljoen dollar! Maar waarom is Red Notice de duurste Netflix film ooit geworden?

Miljoenendeals voor sterrencast Red Notice

Nog voor er een opname gedraaid was, was Netflix als een godsvermogen kwijt. Sterren aan een film verbinden is duur, zo blijkt ook bij Red Notice. Johnson, Reynolds en Gadot zouden alle drie twintig miljoen dollar hebben ontvangen voor hun rol in Red Notice. Schrijver en regisseur Rawson Marshall Thurber zou ook nog eens een slordige tien miljoen dollar hebben ontvangen voor het hele project. Daarmee is al zeventig miljoen dollar gespendeerd.

Waarom is Red Notice de duurste film ooit?

Met dit geld al op de teller, hoe is Red Notice vervolgens de duurste Netflix film ooit geworden? Dat heeft voor een groot deel te maken met de pandemie door het coronavirus. Reynolds liet al eens grappend weten dat hij miljoenen dollars van Netflix heeft verkwanseld door lachen en rondhangen op de set. Helaas zit hier een grote kern van waarheid in, omdat de opnames onwijs lang hebben geduurd. Er waren telkens grote vertragingen door de restricties en halverwege de productie kwam deze zelfs compleet stil te liggen. Vertragingen kosten simpelweg geld omdat locaties langer gehuurd moeten worden, cast- en crewleden langer betaald en ga zo maar door.

Originele budget met bijna een kwart overschreden

Ook zonder de vertragingen was Red Notice een erg dure film geworden, die vermoedelijk ongeveer even duur was geweest als 6 Underground en The Irishman. De ruwe schatting is dat er een goed veertig miljoen dollar extra uit is gegeven door alle problemen. Of Netflix heel erg wakker zal liggen van de kosten? Dat valt te bezien, want in totaal is er in 2021 liefst 17 miljard dollar uitgegeven aan alle films en series. Red Notice zal door de omstandigheden voorlopig wel even de duurste Netflix Film aller tijden blijven. Al gaan er de geluiden dat The Gray Man van de gebroeders Russo ook wel eens angstig in de buurt kan komen.

Bestaan Cleopatra’s eieren uit Red Notice echt?

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?