Laatste nieuws over Netflix Virgin River

Wanneer komt Virgin River seizoen 6 op Netflix?

Wanneer komt Virgin River seizoen 6 op Netflix? Nadat Netflix op donderdag 7 september 2023 het vijfde seizoen van de romantische dramaserie toevoegde aan het aanbod van de streamingdienst, is de grote vraag hoelang we moeten wachten op het zesde seizoen. Alhoewel Netflix daar nog geen officiële uitspraken over heeft gedaan, is er al het één en ander bekend over seizoen 6. Een zesde seizoen gaat er sowieso komen, maar het ziet er wel naar uit dat we er lang op moeten wachten. We vertellen je er meer over.

Razendsnel vernieuwd

Fans van Virgin River werden in mei verrast toen Netflix plots bekendmaakte dat er al een zesde seizoen is besteld van de hitserie. Nog voordat een releasedatum voor seizoen 5 bekend was, werd al duidelijk dat er nog lang geen einde komt aan de avonturen van Jack en Mel. Dat hoeft ook helemaal nog niet, want de serie is gebaseerd op een boekenreeks van Robynn Carr waarin in totaal 21 delen verschenen.

Mel en Jack

Het verhaal voor het zesde seizoen van Virgin River is nog niet bekend, maar duidelijk is in ieder geval dat de verhalen van Mel en Jack verder gaan. Nu Mel in verwachting is van haar eerste kind samen met Jack en hij haar ten huwelijk heeft gevraagd, is het natuurlijk de vraag wanneer de twee zullen trouwen en hoe ze hun gezinsleven vorm gaan geven.

Jack Mel Virgin River seizoen 6

Ondertussen gaf het vijfde seizoen ons wel antwoorden op verschillende vragen. Zo weten we eindelijk wie de vader is van de tweeling van Charmaine, maar hoe moet het nu verder? Daarnaast zal het zesde seizoen ons ook meer vertellen over andere hoofdpersonen uit de serie. Denk aan Preacher, Brady, Doc en natuurlijk Hope.

Opnames vertraagd door grote staking

Helaas zijn de opnames van Virgin River seizoen 6 nog niet van start gegaan. De opnames stonden al ingepland, maar vanwege de grote staking in Hollywood zijn die opnames nog altijd niet gestart. Zowel acteurs als schrijvers hebben hun werk neergelegd om zo betere arbeidsvoorwaarden af te dwingen. Inmiddels duurt die staking echter al maanden en ligt het werk dan ook nog altijd stil.

Alexandra Breckenridge, beter bekend als Mel Monroe, liet zich daar recent over uit. “Ik heb altijd heimwee als ik daar ben, maar nu voelt mijn lichaam alsof ik in Vancouver hoor te zijn. Dus het is nogal bizar.” Hoelang de staking nog duurt, is onduidelijk. Wel gaf Annette O’Toole, beter bekend als Hope, eerder aan dat de opnames meteen van start gaan zodra de staking voorbij is.

Wanneer komt Virgin River seizoen 6 op Netflix?

De grote vraag is dan ook: Wanneer komt Virgin River seizoen 6 op Netflix? Door de staking is dat dit jaar natuurlijk een nogal apart verhaal. De laatste vijf seizoenen van de romantische dramaserie verschenen op de volgende data op Netflix:

  • Seizoen 1 – 6 december 2019
  • Seizoen 2 – 27 november 2020
  • Seizoen 3 – 9 juli 2021
  • Seizoen 4 – 22 juli 2022
  • Seizoen 5 – 7 september 2023

Normaal valt daar veel informatie uit te halen en zouden we kunnen zeggen dat het zesde seizoen dan waarschijnlijk ergens in het najaar van 2024 op Netflix verschijnt. Aangezien het echter niet bekend is hoelang de staking nog aanhoudt en wanneer de opnames vervolgens wél kunnen beginnen, is een schatting maken dit jaar een stuk lastiger.

Releasedatum Virgin River seizoen 6

Voor nu houden we er echter rekening mee dat het zesde seizoen van Virgin River in ieder geval niet eerder dan ergens eind 2024 op Netflix staat. Om dat voor elkaar te krijgen, zal de staking echter niet al te lang meer moeten aanhouden.

➡ Niets missen van Virgin River? Volg deze Facebook groep!

Veelgestelde vragen over Virgin River seizoen 6

Wat is de cast voor Virgin River seizoen 6?

De cast van Virgin River seizoen 6 bestaat uit: Alexandra Breckenridge (Mel), Martin Henderson (Jack), Colin Lawrence (Preacher), Tim Matheson (Doc), Annette O’Toole (Hope), Lexa Doig (Paige), Ben Hollingsworth (Brady), Daniel Gillies (Mark), Zibby Allen (Brie), Sarah Dugdale (Lizzie), Grayson Gurnsey (Ricky) en Nicola Cavendish (Connie). Daarnaast begroeten we een aantal nieuwe gezichten.

Komen er weer speciale kerstafleveringen in seizoen 6 van Virgin River?

Helaas is daar nog niets over bekend. Netflix zal ongetwijfeld eerst bekijken hoe de eerste twee speciale kerstafleveringen het doen voordat het besluit om nogmaals kerstafleveringen te bestellen.

Uit hoeveel afleveringen bestaat het zesde seizoen?

Naar verwachting bestaat Virgin River seizoen 6 opnieuw uit twaalf afleveringen.

Komt er ook een Virgin River seizoen 7?

Helaas is daar voor nu nog niets over bekend. Door het grote succes van Virgin River is de kans echter wel groot.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?