Laatste nieuws over Netflix

Shooter seizoen 2 in juli van start op Netflix

Het eerst seizoen van Shooter is afgerond en het is nu wachten op seizoen 2 op Netflix. Met deze serie had Netflix weer een schot in de roos. Wekelijks werd er door veel gebruikers van de streamingdienst uitgekeken naar de woensdagmiddag, waarop een nieuwe aflevering van Shooter begon. Het aftellen naar het begin van Shooter seizoen 2 is inmiddels begonnen.

Gebaseerd op boek en film
Officieel is Shooter een serie van de Amerikaanse televisiezender USA Network, maar Netflix heeft de streamingrechten voor buiten de Verenigde Staten bemachtigd. Hierdoor konden wij in Nederland op hetzelfde moment ook meegenieten van de actieserie. De serie Shooter is gebaseerd op het boek Point of Impact en de in 2007 verschenen film Shooter. Mark Wahlberg speelde daarin in de hoofdrol en ook bij de serie was hij betrokken, maar dan als uitvoerend producent.

Shooter seizoen 2 op Netflix

Shooter krijgt ook een seizoen 2 op Netflix. Een paar weken voordat het eerste seizoen ten einde liep werd bevestigd dat de populaire serie een vervolg krijgt van USA Network. Gezien het feit dat Netflix de wereldwijde streamingrechten voor seizoen 1 had, is het aannemelijk dat Netflix ook Shooter seizoen 2 wekelijks gaat aanbieden. Wanneer het nieuwe seizoen van de reeks precies uitgezonden gaat worden is inmiddels ook bekend. Het twitteraccount van Shooter liet na de laatste uitzending van seizoen 1 al weten dat ze in de zomer van 2017 terug zouden zijn met seizoen 2.

Ook Fuller House seizoen heeft een releasedatum gekregen!

Die voorspelling blijkt nu te kloppen, want inmiddels hebben wij op de pagina van Shooter op Netflix ontdekt dat seizoen 2 vanaf 19 juli begint bij de streamingdienst. De negentiende dag van juli valt op een woensdag, dus net als seizoen 1 zal Shooter seizoen 2 wekelijks op woensdag van een nieuwe aflevering worden voorzien. Ook nu is dat weer een dag na de uitzending in de Verenigde Staten. Het tweede seizoen bestaat net als deel 1 weer uit tien afleveringen.

Het verhaal over Bob Lee Swagger gaat dus deze zomer weer verder. Nu het vervolg dichter bij komt, kunnen we gaan aftellen naar Shooter seizoen 2. Wat kunnen we verwachten in dit nieuwe deel? De showrunner van de serie, John Hlavin, gaf  tegenover USA Network aan dat ze met Shooter seizoen 2 meer over de grens willen kijken. Vermoedelijk heeft dat ook te maken met de populariteit van de serie buiten Amerika, wat mede te danken is aan Netflix. Hlavin meldde bijvoorbeeld dat de ervaringen van Bob Lee Swagger in Afghanistan een prominentere rol krijgen én dat ook Europa een rol gaat spelen in het tweede seizoen van Shooter.

Shooter seizoen 2 Netflix

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?