Laatste nieuws over Netflix

Bridgerton seizoen 3: Alles wat we al weten

Nog voordat Bridgerton seizoen 2 op Netflix verscheen, werd al duidelijk dat we ook een derde en zelfs vierde seizoen mogen verwachten. Het tweede seizoen werd op vrijdag 25 maart gelanceerd door Netflix en sindsdien kijken fans uit naar Bridgerton seizoen 3. In dit artikel vind je alles wat we al weten over Bridgerton seizoen 3.

Gebaseerd op boeken

Met Bridgerton heeft Netflix een nieuwe hitserie te pakken. Het Amerikaanse kostuumdrama is gebaseerd op een boekenreeks van Julia Quinn. Daarvan zijn de eerste twee boeken inmiddels behandeld. In het eerste boek genaamd The Duke and I stond het verhaal van Daphne & Simon centraal en in het tweede verhaal genaamd The Viscount Who Loved Me draaide het om Anthony & Kate.

Je zou dan ook denken dat het derde seizoen draait om het boek An Offer From A Gentleman waarin Benedict op zoek gaat naar zijn ideale match, maar dat is helemaal zo zeker nog niet. Zo gaf Shonda Rhimes recent aan dat de serie niet per se de boeken gaat volgen, dus welk Bridgerton-lid staat centraal in seizoen 3?

Vernieuwd voor derde seizoen

Het goede nieuws is in ieder geval dat we nu al zeker weten dat Bridgerton seizoen 3 er gaat komen. Nog voor de release van het tweede seizoen werd al duidelijk dat Netflix een derde en zelfs vierde seizoen had besteld. Zelfs daarmee lijkt het einde nog lang niet in zicht, want Julia Quinn schreef liefst acht boeken in de Bridgerton-reeks. Het zou dus maar zo kunnen dat de serie liefst acht seizoenen zal duren. Daarbij is er ook al een spin-off aangekondigd waarin het draait om Queen Charlotte.

Verhaal Bridgerton seizoen 3

De grote vraag is wat het verhaal gaat worden voor het derde seizoen van Bridgerton. In het derde boek uit de reeks An Offer From A Gentleman draait het allemaal om Benedict. Het tweede seizoen heeft ook alvast het begin gemaakt om zijn verhaal te kunnen vertellen. Zo liet hij weten te willen stoppen met de kunstacademie, waarna hij er door Anthony op gewezen wordt dat ook hij verantwoordelijkheden heeft.

In het derde seizoen gaat Benedict Bridgerton op zoek naar zijn toekomstige vrouw. Al snel laat hij zijn oog vallen op Sophie, een dame die nooit had durven dromen dat ze binnen zou komen op een van Lady Bridgertons befaamde gemaskerde bals. De dochter van een graaf wordt door haar stiefmoeder behandeld als een bediende. Nu haar pad gekruist heeft met dat van Benedict voelt ze zich een prinses. Maar is ze op tijd om zijn hart te winnen?

Lady Whistledown en Eloise

In het derde seizoen zal het verhaal van Lady Whilstedown en Eloise ongetwijfeld ook verder gaan. Eloise heeft ontdekt dat het Penelope is die verantwoordelijk is voor de roddelkrant. Dat terwijl de jacht van Queen Charlotte om de identiteit van Lady Whistledown te achterhalen nog altijd gaande is. Daarmee gaat Lady Whistledown ongetwijfeld ook in Bridgerton seizoen 3 een belangrijke rol spelen.

Keren Simon, Kate en Edwina terug in Bridgerton seizoen 3?

Na de release van het eerste seizoen van Bridgerton waren fans enorm teleurgesteld toen ze hoorden dat Regé-Jean Page niet terug zou keren als Simon in het tweede seizoen van de serie. Of dat in het derde seizoen wel gaat gebeuren, is nog maar de vraag. Zijn rol in de boeken is uiterst klein en vaak genoemd wordt hij niet. Daarnaast is Regé-Jean Page enorm druk met andere producten, waardoor we hem niet terug verwachten in Bridgerton seizoen 3.

Voor Kate en Edwina lijkt dat een ander geval. Zo gaf Simone Ashley (Kate Sharma) nog voor de release van Bridgerton seizoen 2 aan dat ze graag eenzelfde situatie als bij Page wil voorkomen. Zo vertelde ze in een interview dat ze in de toekomst hoopt terug te mogen keren. Al is het wel duidelijk dat haar rol dan een stuk kleiner is, net als bij Daphne en Simon uit het eerste seizoen. Ook maker Chris Van Dusen sprak over of Kate en Edwina nog terugkeren: “Alles wat ik kan zeggen, is dat ik het hoop.”

Cast

Daarnaast verwachten we in Bridgerton seizoen 3 ook een groot deel van de oorspronkelijke cast terug met uiteraard de Bridgerton- en Featherington-familie. Ook zullen er een aantal nieuwe rollen gecast moeten worden. Mocht het derde seizoen daadwerkelijk over Benedict gaan, dan zal er onder meer een actrice gevonden moeten worden die de rol van Sophie vertolkt. Mocht daar meer over bekend zijn, dan werken we dit bericht bij.

Wanneer komt Bridgerton seizoen 3 op Netflix?

Wanneer komt Bridgerton seizoen 3 op Netflix? Dat is misschien wel de belangrijkste vraag. Helaas is het ook een vraag waar voor nu moeilijk antwoord op te geven is. Zo moeten de opnames van Bridgerton seizoen 3 nog van start gaan, maar hebben we er wel vertrouwen in dat die soepeler verlopen dan de opnames van seizoen 2. Zo hebben de opnames van het tweede seizoen regelmatig stilgelegen vanwege coronagevallen. Mocht dat nu voorkomen worden, dan kunnen de opnames snel verlopen. Die opnames staan gepland om in de zomer van 2022 van start te gaan.

Met een beetje geluk slaagt Netflix erin om het derde seizoen een jaar na de release van het tweede seizoen te lanceren. In dat geval zou het al in maart 2023 zover zijn. Het blijft echter wachten tot de streamingdienst daar zelf officiële uitspraken over doet.

Niets missen van Bridgerton? Volg deze Facebook groep!

Wil je direct op de hoogte gebracht worden als Bridgerton seizoen 3 op Netflix staat? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief!

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?