Populair op Netflix

De 20 populaire op Netflix: Vuurlinie veegt alle series aan de kant

De Nederlandse film De Vuurlinie heeft de regie overgenomen in De 20 Populaire op Netflix. Het verhaal over Marco Kroon weet indruk te maken en de grote series van dit moment te verslaan.

Love is Blind

Want zowel One Day als Griselda moeten een plaatsje inleveren. The Greatest Night in Pop is van het podium gevallen en zelfs gelijk naar de elfde stek afgezakt. De romantiek nam het over met Players en de start van het zesde seizoen van Love is Blind.

Buzz rondom titels

Iedere dinsdag brengen we de 20 meest populaire titels van de week. We geven gelijk toe, de onderstaande lijst is geen hogere wetenschap. Net zoals lijstjes natuurlijk altijd onderhevig zijn aan discussie. Door het zoekgedrag van bezoekers op onze site, de buzz rondom titels op de social media, de aandacht die titels genereren in de media, de dagelijkse top-10 die Netflix weergeeft en de (hoeveelheid) cijfers die uitgedeeld worden op beoordelingssites zoals IMDb ontstaat een heel goed beeld.

Daarnaast geeft Netflix tegenwoordig een dagelijkse top-10. Deze lijst fluctueert extreem, doordat het slechts een zeer globaal beeld geeft. Het gaat namelijk om slechts twee minuten die van iedere titel is aangezet, wat dus puur het aantal kijkers weergeeft en niet zo zeer de populariteit. Toch is het weer een extra flintertje aan informatie voor een zo accuraat mogelijke lijst.

De 20 populairste titels van dit moment:

 1. De Vuurlinie (nieuw)
 2. One Day (-1)
  • Nadat Emma en Dexter samen naar het afstudeerfeest zijn geweest, scheiden hun wegen, maar hun levens blijven met elkaar verweven. Gebaseerd op de roman van David Nicholls.
 3. Griselda (-1)
 4. Players (nieuw)
  • Een New Yorkse sportjournaliste heeft een draaiboek vol versiertrucs, maar valt onverwachts voor een fling. Kan ze alleen op de korte baan spelen of houdt ze het nu langer vol?
 5. Love is Blind (nieuw)
  • Nick en Vanessa Lachey presenteren dit sociale experiment, waarin single mannen en vrouwen op zoek zijn naar liefde en zich verloren, maar elkaar dan pas echt ontmoeten.
 6. Warrior (nieuw)
  • Een Chinese vechtkunstenaar komt aan in het San Francisco van de 19e eeuw. Hij wordt lid van een machtige misdaadfamilie en neemt het op tegen rivaliserende bendes in Chinatown.
 7. Avgrunden (nieuw)
  • Als de Zweedse stad Kiruna langzaam wegzinkt, moet Frigga kiezen tussen haar familie en haar baan als hoofd beveiliging bij ’s werelds grootste ondergrondse mijn.
 8. Lover, Stalker, Killer (-3)
 9. Fool Me Once (-3)
  • Wanneer ex-soldaat Maya haar vermoorde man ziet op een geheime nannycam, brengt ze een dodelijk complot aan het licht dat ver teruggaat in het verleden.
 10. Einstein and the Bomb (nieuw)
  • Wat gebeurde er nadat Einstein was gevlucht uit nazi-Duitsland? Dit docudrama duikt aan de hand van archiefbeelden en Einsteins eigen woorden in het brein van een gekweld genie.
 11. The Greatest Night in Pop (-8)
  • In januari 1985 kwamen de beroemdste muzieksterren op een avond samen om ‘We Are the World’ op te nemen. Deze documentaire blikt achter de schermen van een historische gebeurtenis.
 12. American Nightmare (-5)
  • Een koppel wordt ervan beschuldigd een vreselijke inbraak en ontvoering in 2015 in scène te hebben gezet, maar dan duikt de vrouw opeens op. Gebaseerd op een waargebeurde misdaad.
 13. Raël: Le Prophète des Extraterrestres (-5)
  • Deze documentaireserie onderzoekt hoe een door ufo’s geïnspireerde religie in een controversiële sekte kon veranderen. Bevat interviews met volgers, critici en Raël zelf.
 14. House M.D. (-3)
  • Hugh Laurie in de hoofdrol als de nukkige dr. George House, een arts die minachtend met zijn patiënten omgaat maar ze wel van de meest mysterieuze ziekten geneest.
 15. Wil (-2)
 16. Prisoner’s Daughter (-12)
  • Als een geharde man met terminale kanker uit de gevangenis wordt vrijgelaten, verzoent hij met zijn dochter Maar dan wordt hij geconfronteerd met een crisis in haar gezin.
 17. Berlin (-3)
  • In zijn glorietijd ontmoet Berlijn in Parijs een team om een van zijn meest ambitieuze overvallen ooit te plannen: 44 miljoen euro aan juwelen stelen in één nacht.
 18. Alexander: The Making of God (-2)
  • Interviews met experts en aangrijpende reconstructies onthullen het buitengewone leven van het Alexander de Grote en zijn brandende verlangen om de wereld te veroveren.
 19. La Sociedad de la Nieve (-2)
 20. NCIS (nieuw)
  • Volg de eigenzinnige agenten van de NCIS- de Naval Criminal Investigative Service- die terroristen en andere opvallende criminelen opsporen.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?