Laatste nieuws over Netflix

Dit zijn de twee finale-theorieën van La Casa de Papel

De release van het vijfde seizoen van La Casa de Papel komt steeds dichterbij en fans van de Spaanse actieserie worden steeds benieuwder naar hoe de kraak van de Bank van Spanje af zal gaan lopen. Op de (sociale) media ontstaan er daardoor steeds meer theorieën, hieronder delen we de twee vaakst genoemde en meest logische.

Theorie 1: De Professor als nieuw actief bendelid?

In de eerste vier seizoenen verrichte De Professor altijd zijn werk vanuit achter de schermen, maar de meest genoemde theorie richting seizoen 5 is dat het brein achter alle overvallen nu ook zelf een rood jumpsuit aan gaat trekken. Aangezien hij bij de cliffhanger van seizoen 4 betrapt en onder schot gehouden werd door politiebazin Alicia Sierra, zal hij wel eerst deze penibele situatie op moeten gaan lossen.

Theorie 2: Alicia Sierra sluit zich aan bij de bende

De andere theorie is dat diezelfde Alicia Sierra zich gaat aansluiten bij de bende. Nadat zij door de politie is gebruikt als zondeboek, zoekt Justitie actief naar haar voor een vervolging. De kans is groot dat Alicia uit wraak daarop besluit zich bij de bende van De Professor te voegen, want veel heeft ze niet meer te verliezen.

Bovendien sluit deze theorie naadloos aan bij de eerder genoemde suggestie dat Alicia in feite Tatiana, de ex-vrouw van de inmiddels overleden Berlijn, is. Ze lijken immers sprekend op elkaar. Bovendien zou Alicia niet de eerste zijn die vanuit de politie naar de andere kant overstapt; eerder deed Raquel Murillo alias Lissabon dat al.

➡ La Casa de Papel seizoen 5: Alles wat we al weten

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?