Laatste nieuws over Netflix

La Casa de Papel seizoen 5: alles wat we al weten

La Casa de Papel lijkt in 2021 terug te gaan komen met een vijfde seizoen. In dit deel van de populaire Spaanse actieserie wordt de inbraak en gijzeling in de nationale bank rondgemaakt. Maar er is nog veel meer wat we al weten over La Casa de Papel seizoen 5. Een verzameling van al onze informatie lees je hier.

Cliffhanger seizoen 4

De makers van La Casa de Papel hebben reeds verklapt dat er in seizoen 5 een einde komt aan de situatie in de Bank van Spanje. Of dat betekent dat de kraak met succes rond wordt gebracht door de geliefde crew van leider De Professor, is echter nog maar de vraag. De cliffhanger van seizoen 4 was immers allesbehalve veelbelovend. De Professor is getraceerd door politiebazin Alicia Sierra. Ze richtte haar pistool op het meesterbrein van de overvallen en lijkt hem dus te hebben overwinnen.

Maar gezien de situatie van Alicia, die hoogzwanger is, door de politie is gebruikt als degene die de klappen moet opvangen en nu zelfs gezocht wordt door Justitie, ligt het voor de hand dat de rollen omgedraaid gaat worden. De kans is fors dat Alicia zich juist aan gaat sluiten bij De Professor, en hem en zijn team gaat helpen bij het voltooien van de kraak.

‘La Casa nog nooit zo episch’: terug naar het hol van de leeuw

Wat we in ieder geval wel zeker weten, is dat we terug gaan keren in het hol van de leeuw. Op de sociale media plaatste Netflix namelijk een kiekje vanuit de werkplaats van De Professor, met daarbij de tekst: ‘Ken je deze plek nog?’ Verder deed maker Álex Pina al eens een boekje open betreft het aankomende vijfde seizoen: “Adrenaline zit in het DNA van La Casa de Papel.”

“Iedere dertig seconden vinden er dingen plaats die de karakters storen, een draai naar actie. Die adrenaline, gemengd met gevoelens die voortkomen uit complexe en onvoorspelbare karakters, zullen voortduren tot het einde van La Casa de Papel. De bende wordt nu echter in onomkeerbare situaties geduwd, in een wilde oorlog: Het is het meest epische deel van alle delen die we hebben geschoten.” Dat belooft dus alvast heel veel goeds.

Het einde van De Professor of Rio?

Al het gehype klinkt natuurlijk goed, maar het zou ook zomaar kunnen betekenen dat we wederom afscheid moeten gaan nemen van een hoofdrolspeler. Misschien wel van De Professor? De makers van La Casa de Papel hebben al bewezen dat ze niet bang zijn om een geliefd personage uit de serie te schrijven (zo werd Nairobi door een scherpschutter doorgeschoten), en nu staat hét brein achter alle kraken onder enorme druk, met de loper van het pistool van Alicia Sierra op zich gericht.

Álvaro Morte, de acteur die De Professor speelt, hoopt in ieder geval dat zijn achternaam geen eer aan gedaan zal worden. “Er zijn geruchten dat ik gedood ga worden. Ik hoop het niet, ik houd van het karakter. Ik kan wel zeggen dat het slotseizoen ervoor gaat zorgen dat kijkers niet kunnen ademen.”

Ook omtrent het voorbestaan van het personage Rio bestaan twijfels. Hoofdrolspeler Miguel Herrán postte op zijn Instagram-account een opvallende foto waarop we zijn personage zien die er aardig gehavend uitziet. Zijn personage zit vol modder en buskruit. Daarbij speelt hij het nummer ‘The End’ van The Doors af. Fans vermoeden dat hij daarmee verwijst naar het overlijden van Rio in het slotseizoen van de serie.

Miguel Angel Silvestre, de versterking van La Casa de Papel.

Patrick Criado als Fernando Rueda in Mar de Plastico.

Nieuwe hoofdrolspelers

Of De Professor of Rio plaats moet maken, moeten we dus nog afwachten, maar wat we wél met zekerheid kunnen zeggen is dat er twee nieuwe, behoorlijk grote namen hun intrede gaan maken in La Casa de Papel. Het gaat om Miguel Ángel Silvestre (Lito Rodriguez in Sense8 en als Alberto Marquez in de reeks Velvet) en Patrick Criado, die schitterde in Mar de Plastico en Vivir sin Permiso als respectievelijk Señor Fernando Rueda en Daniel Artega.

Plottwists in seizoen 5

Al met al gaat er een hoop veranderen en gebeuren in seizoen 5 van La Casa de Papel. We zijn natuurlijk ook niet anders gewend van deze rollercoaster-serie. Wie weet scheidt De Professor zich wel helemaal af van zijn crew? Acteur Morte liet zich op het Chelsea Film Festival al eens ontvallen dat hij dat stiekem best zou zien zitten.

“De Professor is eigenlijk een vreemde snuiter. Het grootste deel van zijn leven was hij enorm eenzaam: de kraken die hij zette, de vrienden die hij maakte en de liefde die hij vond bij Raquel zijn maar één hoofdstuk in zijn levensverhaal. Als we het hebben over het einde van De Professor, dan zou ik hem graag weer alleen zien. Hij is het gewend om alleen te zijn, en het is voor hem ook een stuk makkelijker.” We hopen natuurlijk dat de groep met personages als Rio en Tokio nog wel even bij elkaar blijft. Maar, zoals gezegd, in La Casa de Papel weet je het maar nooit!

Wil je direct weten wanneer er meer bekend is over La Casa de Papel seizoen 5 op Netflix? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief!

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?