Flix Tip

Flix Tip: Evil Genius

Een pizzabezorger die een bank overvalt met een bom om zijn nek en niet veel later wordt hij opgeblazen terwijl de politie hem heeft omsingeld. Het klinkt als een bizarre serie, maar in 2003 was dit in Pennsylvania bittere ernst. En het was pas het begin van een nog veel bizarder geheel. Evil Genius: The True Story of America’s Most Diabolical Bank Heist is de true crime documentaire serie die Netflix hierover heeft gemaakt.

Heb jij wel eens een serie, film of documentaire op Netflix gekeken waar je iedereen gelijk alles over wilt vertellen? Wij ook! Iedere week komen we nieuwe pareltjes tegen in het aanbod van de streamingdienst. Het liefst schreeuwen we van de daken dat iedereen die we kennen direct moet gaan kijken. Dat gaan we voortaan op deze plaats doen met de wekelijkse Flix Tip op Netflix-Nederland.nl.

Evil Genius

Met Making a Murderer en The Keepers heeft Netflix de lat hoog gelegd als het gaat om true crime documentaireseries. Met Evil Genius opnieuw een voltreffer. Van het ene bizarre moment val je in een nieuwe, waarbij de FBI lange tijd geen idee heeft wat er gaande is. Het begint al bijna surrealistisch. Brian Wells is een 46-jarige pizzabezorger, die zo op het oog nog nooit iemand kwaad heeft gedaan. Hij overvalt een bank met een bom rond zijn nek. Eenmaal buiten wordt hij al snel aangehouden door agenten, tot ze de bom ontdekken. Hij zit geboeid op straat, tot de bom niet veel later af zal gaan.

Een misselijkmakende speurtocht

Of dit niet al veel vragen oproept, er komen er heel snel meer bij. Wells heeft voor hij overleed uitgelegd dat hij was overmeesterd bij het bezorgen van een pizza en een zeer uitgebreide opdracht kreeg. Aan de hand van opdrachten moest hij zichzelf van de bom zien te ontdoen en het gestolen geld afleveren. Er was een ware speurtocht voor hem afgezet, alsof het een gruwelijk spel was. Niet veel later overlijdt een collega van Wells onder verdachte omstandigheden, maar de FBI heeft nog altijd geen enkel spoor. Tot er een man belt dat er een lijk in een vriezer ligt en hij een vrouw beschuldigd van moord. Het huis waar de vriezer wordt gevonden is op een steenworp afstand van de plaats waar Wells werd overmeesterd en zet de hele zaak nog verder op zijn kop. Marjorie Diehl-Armstrong zou dit hebben gedaan en vanuit de cel gaat ze al snel een briefcorrespondentie aan met Trey Borzillieri. Dat is de basis van Evil Genius, want hij is één van de makers van de documentaireserie.

Bekijk de trailer van Evil Genius

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?