Laatste nieuws over Netflix

Netflix begint in Nederland met een podcast

Netflix komt in Nederland met een podcast: De Netflix NL Podcast. De eerste aflevering van de podcast is vanaf 1 november alleen in Nederland beschikbaar en wordt dan ook opgenomen door bekendheden uit Nederland. Stranger Things staat centraal in de eerste podcast van De Netflix NL Podcast.

Podcast

Waar Netflix vooral draait om beelden bestaat een podcast enkel en alleen uit een audiofragment. Sinds de komst van mp3-spelers en zeker smartphones zijn podcasts erg populair geworden en nu vond Netflix in Nederland de tijd rijp om een eigen podcast te starten.

De Netflix NL Podcast

De Netflix NL Podcast is vanaf 1 november voor het eerst te beluisteren. Dat werd door tv-personality en Netflix-fan Christina Curry aangekondigd in tv-programma RTL Boulevard. Zij is samen met haar vader, ‘80s icoon, radio DJ en podcast host/producent Adam Curry, te horen in de eerste podcast aflevering over de Netflix Original serie Stranger Things. Het tweede seizoen van Stranger Things kwam afgelopen vrijdag uit en zorgde voor een enorme buzz in Nederland. Er is dan ook genoeg om over na te praten.

De podcast wordt gehost door Elger van der Wel, werkzaam voor onder andere NOS en Numrush. Samen met Adam en Christina Curry zal hij het dus uitgebreid hebben over Stranger Things 2. De verhaallijnen zullen aan bod komen en ook wordt de enorme populariteit van de serie besproken. Verder worden de cast, de verwijzingen naar diverse muzikale en filmische ‘80s klassiekers, alsook de fans en hun theorieën onderwerp van gesprek. Het is overigens de intentie van Netflix om in de toekomst vaker podcasts op te nemen.

De Netflix NL Podcast beluisteren

Hoe kun je De Netflix NL Podcast beluisteren? Vanaf 1 november zal de podcast beschikbaar zijn om te downloaden. Bezitters van een iPhone of iPad kunnen De Netflix NL Podcast downloaden via iTunes. Daarnaast wordt de eerste aflevering ook geüpload naar Soundcloud en ook voor gebruikers van een Android-apparaat zijn er diverse applicaties te downloaden om podcasts te beluisteren. Podcasts Addicts en Pocket Cast zijn bijvoorbeeld populaire apps.

Update 2 november: Ook hieronder is de eerste podcast van Netflix (over Stranger Things) te beluisteren.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?