Netflix Originals Serie: Grace and Frankie

Grace and Frankie Netflix Original

Het script van Grace and Frankie zorgt er al voor dat je met je wenkbrauwen gaat fronsen. Want wat moet je doen als je man, diep in de zestig, opeens uit de kast komt? Het overkomt zowel Grace als Frankie, waardoor ze met elkaar opgescheept zitten. Het eerste seizoen van deze Netflix Original staat sinds het voorjaar van 2015 online.

Je nieuwe levenspartner

Je pensioengerechtigde leeftijd komt in zicht en je man kondigt een etentje aan samen met zijn zakenpartner. Eindelijk is het zover, hij gaat stoppen met werken. De vakanties kunnen geboekt en je hoeft nog maar één keer met de vreselijke vrouw van je mans zakenpartner aan tafel te zitten. Nog geen vijf minuten zitten jullie in een duur restaurant aan tafel en dan wordt er een mededeling aangekondigd. Gaan ze met pensioen? Nee! Je man Robert kondigt aan dat hij verder gaat met Sol. En niet meer als zakenpartner, maar als levenspartner.

Grace and Frankie op Netflix

Het is het begin van de komedieserie Grace and Frankie. Grace is een dame van stand, alsof ze zo uit de rotarieclub is gelopen. Ze ontdekt echter al snel dat ze haar man Robert al jaren niet meer kende. Eén blik op zijn werkkamer leert haar dat ze allang had moeten zien dat hij homoseksuele gevoelens had gekregen. Frankie, de vrouw van Sol, is de tegenpool van Grace. Een ware vrijbuiter schildert erop los. Ze is voornamelijk op blote voeten te vinden, met een schilderkwast in de hand of in een yogahouding.

Hilarische situaties

Als zakenpartners hebben Robert en Sol een vakantiehuis gekocht en beide vrouwen besluiten daar stoom af te gaan blazen. Dat wilden ze echter wel alleen, want ze kunnen elkaar niet luchten. Na een nacht op het strand ontstaat er een verstandshuwelijk en proberen ze samen te strijden tegen het kwaad. Ondertussen krijgen ze ook steun van hun kinderen, waarbij al snel blijkt dat de kinderen van de twee gezinnen een vreemd verleden hebben. Het maakt de verbanden in Grace and Frankie nog complexer, wat tegelijkertijd voor hilarische situaties zorgt. Want hoe gaan we om met de scheiding? Wat vertellen we de vrienden en hoe gaan we met elkaar om tijdens bijvoorbeeld een condoleance. Het zorgt een seizoen lang voor hilarische situaties, waarbij Jane Fonda en Lily Tomlin, de vertolkers van Grace en Frankie, zo goed en zo kwaad als het kan hun leven weer een goede kant op proberen te duwen.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?

1 Reactie