Laatste nieuws over Netflix

Wie is Clark Middleton uit eerbetoon The Blacklist; Glen ‘Jelly Bean’ Carter

Wie is Clark Middleton uit The Blacklist? De zesde aflevering van The Blacklist seizoen 8 draaide met name om het afscheid van de geliefde Glen ‘Jelly Bean’ Carter, de excentrieke speurneus uit het team van hoofdrolspeler Raymond Reddington. De acteur die de rol vertolkte, Clark Middleton, overleed aan een virus genaamd de Westnijlkoorts, de schrijvers van The Blacklist besloten om zijn personage met dezelfde doodsoorzaak uit de serie te schrijven.

Wie is Clark Middleton uit The Blacklist

Aflevering 6 van seizoen 8 begint met een moment waarop Raymond van de moeder van Carter, Paula, te horen krijgt dat Glen twee weken geleden plots is komen te overlijden door toedoen van de Westnijlkoorts. Vervolgens bestaat een fors deel van de episode uit een laatste eerbetoon aan hem, met een grote gastrol voor zanger Huey Lewis. Samen met Reddington strooit hij het as van Carter uit onder het Vrijheidsbeeld in New York.

Vervolgens verschijnt de tekst ‘In Memory of Clark Middleton’ in beeld. De reden dat Glen Carter uit The Blacklist verdween is namelijk dat de acteur echt is overleden. Door westnijlkoorts, een virus dat wordt overgedragen door muggen. Middleton was ook te zien in grote producties als Twin Peaks: The Return, Kill Bill, Snowpiercer en American Gods. Door de ziekte reumatoïde artritis kon hij onder meer zijn handen niet meer goed gebruiken. Op 4 oktober 2020 blies Clark Middleton zijn laatste adem uit.

‘Gelijk verliefd op unieke Clark’

Schrijver Jon Bokenkamp liet zich in gesprek met The Wrap al lyrisch uit over Middleton: “Ik kan me nog goed herinneren dat onze castingcrew hem voordroeg voor een rol in de show. Ik werd gelijk verliefd op hem. Zo erg dat we besloten hem niet die kleine rol waarvoor hij op auditie kwam te geven, maar zelfs een compleet nieuw personage voor hem te creëren. Dat is verder nooit meer gebeurd. Clark was een grote zegen voor ons.”

Tobias Core en Brian Dennehy

Eerder moest de cast van The Blacklist ook al afscheid nemen van Tobias ‘Toby’ Core (lid van het team achter de schermen bij de serie) en Brian Dennehey (Dominic ‘Dom’ Wilkinson). Clark Middleton is 63 jaar oud geworden.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?