Laatste nieuws over Netflix

Designated Survivor in maart verder op Netflix

Designated Survivor is de hitserie op Netflix van het najaar. Na tien afleveringen begon alleen al de winterbreak. Wanneer gaat Designated Survivor verder? En bestaat seizoen 1 maar uit tien afleveringen? Gaan we nu moeten wachten op seizoen 2, of gaat seizoen 1 nog verder? Het zijn vragen die we regelmatig krijgen, daarom hebben we alle informatie op een rij gezet.

Ontzettend grote cliffhanger

In de tiende aflevering van Designated Survivor werd steeds meer duidelijk wie de good guys en de bad guys van het stel zijn. En daar komen we als kijker niet alleen achter, maar dat weten de hoofdpersonen ook van elkaar steeds duidelijker. En dat loopt naar een ontzettend grote climax, waardoor we de winterbreak van Designated Survivor in werden gestuurd met een onwijs grote cliffhanger.

Wanneer gaat Designated Survivor verder op Netflix?

In het oorspronkelijke schema van uitzendgemachtigde ABC zou ook de elfde aflevering nog in december worden uitgezonden. Deze is echter – vast ook door de cliffhanger – uitgesteld naar het begin van de herstart. Daar moeten we helaas wel enige tijd op wachten. Pas op 8 maart 2017 gaat Designated Survivor verder. Vanaf dat moment mogen we wel een lange tijd verder, want het eerste seizoen bestaat liefst uit 22 afleveringen. Op 8 maart is dus de uitzending in de Verenigde Staten op ABC. Tot dusver bracht Netflix telkens met een week vertraging de uitzending naar Nederland, dus dan mogen we op woensdag 15 maart verder kijken.

Update 20 februari: inmiddels hebben we via Netflix officieel de bevestiging binnen dat Designated Survivor op 15 maart hervat wordt. Vanaf die woensdag kan er dus weer wekelijks genoten worden van een nieuwe aflevering van de in korte tijd populair geworden serie.

Komt er een seizoen 2 van Designated Survivor?

Het eerste seizoen van Designated Survivor is voorlopig zeer succesvol, want het is een grote hit in onder meer Nederland. Uitzendgemachtigde ABC zal echter wel in eerste instantie naar de eigen kijkcijfers kijken en deze zijn de afgelopen tien afleveringen wel teruggelopen. Of er een seizoen 2 van Designated Survivor komt was lang onzeker. ABC heeft de rechten van het eerste seizoen, maar een verder besluit was er niet. Wel werd er achter de schermen hard gewerkt, want er al bekend dat er een nieuwe showrunner is aangesteld. Inmiddels heeft ABC ook het tweede seizoen aangekondigd van Designated Survivor.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?