Laatste nieuws over Netflix

Zes nieuwe series om naar uit te kijken op Netflix

Series om naar uit te kijken op Netflix

Er komen drukke tijden aan voor Netflix. In 2015 kondigde de streamingdienst al aan dat er in 2016 een recordaantal Netflix Originals gelanceerd zouden worden en dat dit geen interessantdoenerij is bleek wel tijdens de CES in Las Vegas. Hier liet chief content officer Ted Sarandos weten dat er dit jaar 600 uur aan originele content van Netflix te zien zou zijn. Deze woorden worden nu extra kracht bijgezet door de bekendmaking van zes releasedata van gloednieuwe Netflix Originals.

Dat Netflix fors inzet op eigen content is logisch. Ten eerste had de streamingdienst met de eerste Netflix Original een mega succes. House of Cards zorgde voor de definitieve doorbraak van Netflix als streamingdienst en werd bingeviewen op de kaart gezet. Daarnaast is het maken van eigen films en series een groot voordeel, omdat Netflix niet hoeft te onderhandelen over licenties. De producties zijn enkel en alleen van Netflix en dus kan het de films en series overal ter wereld aanbieden. Met series die aangekocht worden, zoals bijvoorbeeld Friends, moet per regio/land een deal gesloten worden.

Gloednieuwe series op Netflix

LOVE

De eerste nieuwe serie die op Netflix verschijnt is LOVE. Vanaf 19 februari is deze komische serie exclusief te zien bij Netflix. De serie is onder andere gemaakt door Judd Apatow en hij weet wel raad met romantische komedies. Eerder had hij namelijk al succes met onder andere Trainwrecked en Bridesmaids. In LOVE draait het om Gus en Mickey. Zij zijn allebei op zoek naar de liefde. Dat doen ze niet volgens de ouderwetse manier, maar op de wijze waarop veel meer mensen het tegenwoordig doen: online. Wat deze serie vooral sterk maakt is dat er zeer herkenbare momenten te zien zijn in LOVE, maar dan wel op een droogkomische manier in beeld gebracht.

Fuller House

Wat wordt er toch uitgekeken naar Fuller House, het vervolg op Full House. In de jaren negentig van de vorige eeuw was Full House ontzettend populair en daar is in de tientallen jaren daarna niets aan veranderd. Toen bekend werd dat Fuller House gemaakt zou worden waren de reacties zeer enthousiast. Vooral ook omdat bijna de voltallige cast van Full House gestrikt is voor de sequel. Helaas ontbreken alleen de zeer geliefde Olsen Twins in Fuller House, maar dit mag de pret niet drukken. Fuller House seizoen 1 is vanaf 26 februari op Netflix te zien.

Flaked

Will Arnett is een herstellende alcoholist en heeft een uiterst betrouwbaar imago. In werkelijkheid klopt hier helemaal niets van. Will heeft door tal van leugens een positief imago gecreëerd, maar het wordt steeds moeilijker om die leugens een stap voor te blijven. Als hij ook nog eens verliefd wordt op de vrouw waar zijn beste vriend ook verliefd op is lijkt Will verstrikt te raken in zijn eigen leugens. De tragikomische serie Flaked telt acht afleveringen en is vanaf 18 maart te zien op Netflix.

The Ranch

The Ranch wordt een soort reünie van twee populaire personages uit That ’70s Show. De hoofdrollen worden namelijk gespeeld door Ashton Kutcher (Kelso in That ’70s Show) en Danny Masterson (Hyde in That ’70s Show). The Ranch wordt uiteraard een komische serie en is vanaf 1 april beschikbaar op Netflix. In The Ranch keert Colt (Kutcher) na een mislukte poging om prof te worden in het football terug naar de ranch van zijn familie. Zijn vader en broer (Masterson) zitten hier niet bepaald op te wachten. Al gauw ontstaan er irritaties onderling en ontstaan er lachwekkende misverstanden.

Lost and Found Music Studios

Op 1 april verschijnt ook Lost and Found Music Studios op Netflix. In Lost and Found Music Studios worden jonge getalenteerde muzikanten gevolgd. Zij dromen van een carrière in de muziekwereld, maar moeten eerst wel een eigen authentieke sound ontwikkelen en een plek vinden in de industrie. En dat is niet eenvoudig, zo blijkt ook in Lost and Found Music Studios.

Marseille

Op Bevrijdingsdag wordt Marseille op Netflix gelanceerd. Net als House of Cards draait Marseille om de politiek. Uiteraard speelt de serie zich af in de gelijknamige Franse stad en draait om de burgemeester Robert Taro. Hij is al twintig jaar burgemeester van Marseille, maar er staan nieuwe verkiezingen voor de deur. Het wordt een bikkelharde strijd tegen zijn protegé Lucas Barrès en Robert stelt alles in staat om stemmen te werven om zijn ambt te kunnen verlengen. Het wordt een machtsspel dat geen grenzen kent. Wie durft het verst te gaan om burgemeester van Marseille te mogen zijn? Vanaf 5 mei is Marseille te zien op Netflix.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?