Laatste nieuws over Netflix

Netflix cancelt derde Marvel-serie: ook Daredevil stopt

Netflix heeft Daredevil na drie seizoenen gecanceld. Er komt dus geen vierde seizoen van de populaire Marvel-serie en dat nieuws hing al enige tijd in de lucht, ook al is er wel gesproken over een vervolg. Nu is bevestigd dat Daredevil stopt.

Marvel’s The Defenders

Daredevil was de eerste serie in de reeks van The Defenders. Marvel en Netflix gingen in 2014 een samenwerking met elkaar aan voor het maken van vier series over de superhelden Daredevil, Jessica Jones, Luke Cage en Iron Fist. Het geheel zou afgesloten worden met het samenkomen van de vier in The Defenders.

Daredevil verscheen in 2015 als eerste en was een groot succes en hetzelfde gold voor de andere helden van Marvel. Netflix wilde dan ook graag meer seizoenen en die kwamen er ook. Het universum werd zelfs uitgebreid, want nadat The Punisher opdook in het tweede seizoen van Daredevil werd daar een spin-off over gemaakt. Het tweede seizoen van The Punisher is inmiddels in productie.

Daredevil gecanceld door Netflix

Van Daredevil komt geen nieuw seizoen meer, nu Netflix de serie gecanceld heeft. Het is alweer de derde Marvel-serie op Netflix waar een einde aan komt. Vorige maand besloot Netflix al dat het geen toekomst meer zag voor Iron Fist en Luke Cage. Dat was rondom de release van Daredevil seizoen 3 en dus ontstonden de geruchten over de toekomst van Daredevil vanzelf. Door de ontwikkelingen van de andere helden leek de kans groot dat er ook geen vierde seizoen van Daredevil zou komen.

Op social media begonnen betrokkenen bij de serie toch een soort offensief, want Vincent D’Onofrio (Kingpin in Daredevil) reageerde bijvoorbeeld op een twitteraar dat Daredevil niet gestopt zou worden. Er zijn ook gesprekken gevoerd over een vervolg, maar dat vervolg zal er niet bij Netflix komen. Marvel laat de deur voor een vervolgseizoen van Daredevil wel op een kier staan en dat wakkert de geruchten weer aan voor een mogelijk vertrek van Daredevil naar Disney+, de nieuwe streamingdienst van Disney en daar is Marvel weer een onderdeel van.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?