Netflix Newsflash

Netflix Newsflash Extra: American Crime Story • Bill Nye • Mother

Iedere week wordt er genoeg gezegd en geschreven over Netflix. Niet alleen in ons eigen land, ook daarbuiten is de streamingdienst razend populair. In de Netflix Newsflash wordt het belangrijkste nieuws van de afgelopen dagen kort samengevat.

Betalen om films en series te kijken wordt steeds gebruikelijker in Nederland

De helft van de Nederlanders heeft wel eens betaald om via een dienst als Netflix naar een film of serie te kijken. Dat is gebleken uit een onderzoek van GfK onder 1300 internetgebruikers van achttien jaar of ouder. Uit datzelfde onderzoek kwam naar voren dat in de leeftijdscategorie achttien – 34 jaar jongeren gemiddeld drie uur en veertig minuten per dag online naar video kijken. Dat is drie uur meer dan 55-plussers.


American Crime Story draait seizoenen Katrina en Versace om

Voor de liefhebbers van de American Crime Story-reeks is er slecht nieuws. Na het succes van The People vs. O.J. Simpson was het wachten op een tweede true-crime-verhaal. Dat moest Katrina worden, maar er is besloten om Katrina als derde deel van de reeks uit te gaan zenden. Daarom wordt het verhaal over de moord op Gucci Versace eerst verteld. Omdat er dus is besloten om de verhalen om te draaien loopt de verschijningsdatum vertraging op. Wel is al bekend dat ook voor Versace een sterke cast is verzameld.


Ook Netflix protesteert tegen plannen omtrent netneutraliteit

Het houdt de gemoederen in de Verenigde Staten al een flinke tijd bezig. Vanaf 12 juli worden de regels ten aanzien van de netneutraliteit aangepast en veel grote bedrijven zijn het daar niet mee eens. Zij zijn een protestactie gestart tegen deze wijzigingen en inmiddels heeft ook Netflix zich bij deze groep geschaard. “Iedereen verdient open internet”, is de streamingdienst van mening. Andere bedrijven die mee doen aan het protest zijn onder andere Amazon, Kickstarter en Mozilla.


Talkshow van Bill Nye krijgt tweede seizoen op Netflix

Er komt een tweede seizoen van de talkshow Bill Nye Saves the World. Eerder dit jaar verscheen het eerste deel van deze talkshow met een wetenschappelijk karakter. Beroemdheden kwamen langs bij de populaire presentator om onderzoeken in het lab te doen. Het was na Chelsea de tweede talkshow van Netflix en de streamingdienst blijkt tevreden over de ontwikkeling van Bill Nye Saves the World. Daarom zal er een tweede deel volgen.


Netflix koopt filmscript van Mother

Netflix heeft de filmrechten van Mother aangekocht. Mother is een script van Misha Green en zij scoort momenteel met Wonder Woman. Door het succes van deze film ontstond er ook interesse van verschillende partijen voor andere scripts van Green, waaronder Mother. Netflix hapte toe en deed het hoogste bod. Mother wordt een actiethriller in de stijl van La Femme Nikita en The Professional.


Eerdere Netflix Newflash edities:

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?