Laatste nieuws over Netflix

Netflix werkt aan Nederlandse Original

We hebben er even op moeten wachten, maar eindelijk is er goed nieuws over een Nederlandse Netflix original. Allie Goss van Netflix heeft tegenover de NOS bevestigd dat er nu eindelijk echt gewerkt wordt aan een Nederlandse original voor de streamingdienst.

Netflix Originals

Netflix Originals zijn populair. De afgelopen periode zagen we al meerdere originals verschijnen uit landen als Duitsland (Dark), Frankrijk (Marseille), Denemarken (The Rain) en Italië (Suburra). Ook Nederland werkte samen met Belgische partijen aan een serie genaamd Undercover die in 2019 moet verschijnen.

Omdat deze serie eerst in België op tv wordt uitgezonden, is het echter geen volledige Netflix Original. Los daarvan komt er nu dan wel een echte Nederlandse Original aan, zo bevestigde Allie Goss, Vice President Originals van Netflix aan de NOS. De serie wordt bijna volledig door Netflix gefinancierd en zal exclusief bij die streamingdienst te zien zijn.

Netflix werkt aan Nederlandse Original

In navolging van Undercover werkt Netflix nu dus aan een echte Nederlandse Original. Meer informatie over die Original is echter nog niet bekend. Allie Goss wilde namelijk nog niets kwijt over waar de serie over gaat en hoeveel geld erin geïnvesteerd is. Ook de titel is nog niet bekend. Wat wel duidelijk is, is dat Netflix steeds meer inzet op eigen content. Zo verschenen afgelopen jaar al vijftien Europese Originals en moet dat aantal in 2018 ook minimaal gehaald worden.

Het nieuws komt twee weken na het advies van de Raad voor Cultuur aan het kabinet dat streamingdiensten uit het buitenland meer moeten investeren in Nederlandse producties. De Raad voor Cultuur adviseert om quota in te stellen voor buitenlandse bedrijven als het gaat om het produceren van Nederlandse content. Het is nog niet bekend wat het kabinet met het advies doet.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?