Laatste nieuws over Netflix

Peaky Blinders seizoen 6: Dit is alles wat we al weten

Fans van de Peaky Blinders moeten al een behoorlijke tijd wachten op het zesde seizoen van de historische dramaserie. Deze week heeft producer en schrijver Steven Knight een update naar buiten gebracht over hoe het er momenteel voorstaat met de Engelse misdaadfamilie.

Peaky Blinders seizoen 6

Zo herhaalt Knight in gesprek met Devdiscourse zijn wens en streven om de serie door te laten lopen tot aan de start van de Tweede Wereldoorlog. “Dan is het verhaal over een familie in de periode tussen de twee wereldoorlogen compleet.” Het plan is om die periode in twee seizoenen tijd rond te maken; we mogen dus nog een zesde, maar ook een zevende seizoen verwachten van Knight.

“Ik ben bijna klaar met het schrijven van seizoen zes, daarna zal ik me over een zevende seizoen gaan gaan buigen.” Overigens betekent het niet dat het zevende seizoen per definitie de laatste zal zijn, want ‘als de show zo populair blijft, kan er gedacht gaan worden over doorgaan op een iets andere manier’, verklapt Knight verder.

Cliffhanger seizoen 5

Seizoen 5 eindigde met een enorme cliffhanger, waarbij een radeloze Tommy Shelby een pistool op zijn eigen slaap zette. “Het nieuwe seizoen begint gelijk op dat moment”, verklapt seriedirecteur Anthony Byrne verder. “Het wordt waanzinnig.”

En ook Paul Anderson, die de rol van Arthur Shelby vertolkt in de serie, kan niet wachten. Hij schreef op Instagram al ‘Seizoen 6, coming soon’ bij een foto van zijn personage. “Bedankt voor het wachten allemaal. Het zal het waard zijn.”

Black Day

De eerste aflevering van seizoen zes zal ‘Black Day’ gaan heten en vindt plaats in het jaar 1934. “De zaken zullen er nog slechter voorstaan. De spanning wordt groter en Tommy zit midden in alle onrust. Opnieuw zal het een ontdekkingstocht zijn met alle situaties van de jaren ’30”, verklapte schrijver Knight al.

Door het coronavirus en diens maatregelen werden de opnames echter dermate vertraagd dat het goed zou kunnen dat Peaky Blinders seizoen 6 nog een behoorlijk aantal maanden op zich gaat laten wachten. Tot die tijd kunnen liefhebbers van spannende dramaseries die zich in de Britse geschiedenis hun hart ophalen aan bijvoorbeeld The Alienist.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?