Laatste nieuws over Netflix

Peaky Blinders seizoen 6: Dit is alles wat we al weten

Fans van de Peaky Blinders moeten al een behoorlijke tijd wachten op het zesde seizoen van de historische dramaserie. Het zesde seizoen is inmiddels bijna klaar en het wachten is dan ook op de release van de afleveringen. In dit artikel vertellen we je alles wat we al weten over Peaky Blinders zeizoen 6.

Peaky Blinders seizoen 6

Steven Knight vertelde in gesprek met Devdiscourse al eens zijn wens en streven om de serie door te laten lopen tot aan de start van de Tweede Wereldoorlog. “Dan is het verhaal over een familie in de periode tussen de twee wereldoorlogen compleet.” Het plan was dan ook lange tijd om nog twee seizoenen te maken. Inmiddels is dat plan wat aangepast. Het is nu de bedoeling om nog een zesde seizoen uit te brengen en daarna een film.

Het bewerken van seizoen 6 is in oktober 2021 bijna afgerond. Zodra dat klaar is, gaat Knight bezig met het script voor een film die zal worden opgenomen in Brimingham. “En dat zal waarschijnlijk het einde zijn voor Peaky Blinders zoals we de serie kennen.”

Eerder zei de maker ook nog eens in The Express: “Ik werk altijd met een eindbestemming in het achterhoofd. De eindbestemming is dit keer het einde van een groot geheel; namelijk de start van de Tweede Wereldoorlog. Ik weet al hoe de laatste scène er uit gaat komen te zien, hoe die zal zijn en hoe die gaat eindigen.”

Cliffhanger seizoen 5

Seizoen 5 eindigde met een enorme cliffhanger, waarbij een radeloze Tommy Shelby een pistool op zijn eigen slaap zette. “Het nieuwe seizoen begint gelijk op dat moment”, verklapt seriedirecteur Anthony Byrne verder. “Het wordt waanzinnig.”

En ook Paul Anderson, die de rol van Arthur Shelby vertolkt in de serie, kan niet wachten. Hij schreef op Instagram al ‘Seizoen 6, coming soon’ bij een foto van zijn personage. “Bedankt voor het wachten allemaal. Het zal het waard zijn.”

Ook een film op komst

Naast seizoen 6, waarvan de opnames reeds zijn afgerond, is inmiddels ook een aanstaande film van Peaky Blinders bevestigd. Dit zal gelijk ook een afsluitende film zijn: er komt in deze productie dus een einde aan de avonturen van de Britse misdaadfamilie. Knight daarover in gesprek met Deadline: “Ik was altijd al van plan om Peaky Blinders met een film af te ronden. Dat is wat er nu ook daadwerkelijk gaat gebeuren.”

Helen McCrory (Polly Gray) overleden

Ongetwijfeld wordt er daarna nog stilgestaan bij actrice Helen McCrory, bij de fans beter bekend als Polly Gray. Zij overleed namelijk in april 2021 op 52-jarige leeftijd aan de gevolgen van kanker. Haar man, acteur Damian Lewis, meldde destijds op Twitter: “Het breekt mijn hart te moeten aankondigen dat de mooie en machtige vrouw Helen McCrory na een heroïsch gevecht met kanker vredig thuis is overleden, omringd door een golf van liefde van vrienden en familie.”

Helen McCrory speelde ook rollen in drie Harry Potter-producties en in onder meer The Queen (2006) en The Special Relationship (2010).

Black Day

De eerste aflevering van seizoen zes zal ‘Black Day’ gaan heten en vindt plaats in het jaar 1934. “De zaken zullen er nog slechter voorstaan. De spanning wordt groter en Tommy zit midden in alle onrust. Opnieuw zal het een ontdekkingstocht zijn met alle situaties van de jaren ’30”, verklapte schrijver Knight al.

Door het coronavirus en diens maatregelen werden de opnames echter dermate vertraagd dat het goed zou kunnen dat Peaky Blinders seizoen 6 nog een behoorlijk aantal maanden op zich gaat laten wachten. Tot die tijd kunnen liefhebbers van spannende dramaseries die zich in de Britse geschiedenis hun hart ophalen aan bijvoorbeeld The Alienist.

Peaky Blinders seizoen 6 op Netflix

Fans kijken al lange tijd uit naar Peaky Blinders seizoen 6, maar wanneer komen de nieuwe afleveringen daadwerkelijk naar Netflix? Gelukkig voor ons is Netflix er de laatste jaren razendsnel bij als het gaat om nieuwe seizoenen van Peaky Blinders. Zodra het complete seizoen is uitgezonden in Groot-Brittannië, duurt het doorgaans nog een maandje tot de afleveringen ook in Nederland te zien zijn. Als Netflix dat tempo vasthoudt voor seizoen 6, dan is het lange wachten binnenkort hopelijk voorbij.

Het wachten is tot duidelijk wordt wanneer Peaky Blinders seizoen 6 uitgezonden gaat worden in Groot-Brittannië. Dat bericht kwam medio februari, want vanaf 27 februari is de reeks te zien op de BBC. Duidelijk is al dat we in het slotseizoen te maken krijgen met een sprong in de tijd. Zo eindigde het vijfde seizoen in 1929 en pakt het zesde seizoen het op in 1934.

Wil je direct op de hoogte gebracht worden als het bekend is wanneer Peaky Blinders seizoen 6 op Netflix verschijnt? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief!

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?