Laatste nieuws over Netflix

Riverdale en The Flash hebben eindelijk een releasedatum

Ruim een half jaar hebben we moeten wachten, maar eindelijk is er licht aan het einde van de tunnel. The CW heeft bekendgemaakt wanneer hun series weer verder gaan én wanneer we ons dus kunnen opmaken voor nieuwe afleveringen van Riverdale en The Flash. Op andere CW-series zoals Supergirl en DC Legends of Tomorrow zal het nog wel even wachten zijn.

Coronacrisis gooit roet in het eten

Afgelopen voorjaar werden de opnames van alle series abrupt onderbroken. Producties kwamen stil te liggen en seizoenen werden noodgedwongen ingekort. Zo kwamen Riverdale en The Flash al in mei tot een einde, met minder afleveringen dan gepland. Hierdoor was er ook geen echte seizoensfinale en moeten we wachten tot de nieuwe seizoenen voor het echte vervolg. Normaal gesproken zouden de nieuwe seizoenen in oktober van start gaan, maar ook liep allemaal anders.

Begin 2021 is het dan eindelijk zover

The CW besloot al vroegtijdig om geen risico te nemen. De Amerikaanse zender gooide het najaarsschema om en kocht externe titels aan. Dit gaf onder meer Riverdale en The Flash de ruimte om hun opnames een goed vervolg te geven. De nieuwe seizoenen werden dan ook direct al naar begin 2021 geschoven. Nu zijn hier ook data aan verbonden. Riverdale zal in de Verenigde Staten op woensdag 20 januari van start gaan met het vijfde seizoen. Als er geen wijzigingen zijn, zal dit betekenen dat op donderdag 21 januari de eerste aflevering te zien zal zijn op Netflix. Ditzelfde geldt een maand later ook voor The Flash. De superheldenreeks gaat op dinsdag 23 februari van start met seizoen 7, twee dagen later (25 februari) is onze inschatting dat de episode te zien zal zijn op Netflix.

Wachten op Supergirl, Legends of Tomorrow en Black Lightning

Er zijn momenteel nog drie andere series van The CW waarvan Netflix de uitzendrechten heeft. Supergirl zal later in 2021 terugkeren met het slotseizoen. Dit is ook het geval voor Legends of Tomorrow. Black Lightning gaat al wel van start met het vierde seizoen op maandag 8 februari. Bij het derde seizoen bleek echter dat deze serie niet meer wekelijks op Netflix zal verschijnen. Zodra het seizoen helemaal is afgerond in de Verenigde Staten zal een week later het seizoen ook op Netflix in Nederland verschijnen. Hiervoor zullen we dus tot de zomer moeten wachten.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?