Beste van de Maand Laatste nieuws over Netflix

TOP 5: De fraaiste titels van mei op Netflix

Gomorra Netflix
Het is lastig om bij te houden welke films en series er allemaal op Netflix verschijnen. Er worden namelijk bijna dagelijks nieuwe titels toegevoegd en dus mis je weleens iets. Natuurlijk updaten wij iedere dag de aanbodlijst, maar via de maandelijkse top-5 weet je welke titels je deze maand absoluut niet mocht missen. We hebben een selectie gemaakt uit de bijna honderd films en series die in mei door Netflix werden toegevoegd.

Gomorra

Films en series over de maffia gaan er in als koek. We kennen allemaal The Godfather en The Sopranos. Sinds mei is op Netflix Gomorra te zien en deze serie zit ook steengoed in elkaar. Voordat de serie tot stand kwam werd er eerst een boek geschreven over de Camorra, de Napolitaanse maffia. Vervolgens verscheen er een film. Zowel het boek als de film was een succes, maar er was ook nog genoeg ruimte voor een succesvolle serie. Gomorra de serie is gebaseerd op de boek en het film, maar gaat nog dieper op het verhaal in. Ciro di Marzio (Marco D’Amore) is als rechterhand van godfather Pietro Savastanode hoofdrolspeler in de serie. Als Di Marzio niet meer vertrouwt in zijn baas besluit hij om zijn eigen koers te varen, waardoor er een bloedige matchsstrijd ontstaat.

Bekijk de serie op Netflix

Full House

Wat was de serie populair in de jaren negentig van de vorige eeuw. Eigenlijk is er nooit een einde aan de populariteit van Full House gekomen, want toen Netflix vorig jaar bekend maakte dat in de vorm van Fuller House een vervolg zou komen waren de fans uitzinnig van vreugde. In februari was het eindelijk zo ver en verscheen Fuller House op Netflix. De eerste acht seizoenen van Full House, waar het dus allemaal mee begon, ontbraken toen echter nog. In mei werd de complete reeks van Full House alsnog aan het aanbod van Netflix toegevoegd. Daarmee kan de serie dus van begin tot eind bekeken worden op Netflix.

Bekijk de serie op Netflix

Jochem Myjer – Even Geduld Aub!

De maand mei stond bij Netflix ook in het teken van cabaret. Halverwege de maand werden er namelijk 21 cabaretshows aan de catalogus van Netflix toegevoegd. Het betrof vooral cabaret van eigen bodem, zoals Claudia de Breij, Daniël Arends, Najib Amhali en Jochem Myjer. Laatstgenoemde is waarschijnlijk de meest populaire cabaretier van het moment. Met de show Even Geduld Aub! stond Jochem Myjer voor het laatst in de theaters en is nu ook te bekijken op Netflix. Voor Myjer is het hoe dan ook een speciale show geworden. Vlak voordat hij met Even Geduld Aub! de theaters in zou gaan werd er een tumor in zijn ruggenmerg aangetroffen. Gelukkig liep het goed af met de Leidenaar en bleek daarna dat hij het grappen maken niet verleerd is.

Bekijk deze show op Netflix

Men of Honor

Men of Honor is een aangrijpende film over racisme. Carl Brashear (Cuba Gooding Jr.) meldt zich aan bij de marine. Hij is onder de indruk van de duikers en ondanks dat hij hier niet voor opgeleid is wil hij ook als duiker ingezet worden door de US Navy. Master Chief Sunday (Robert De Niro) krijgt de opdracht om Brashear vanwege zijn kleur zoveel mogelijk tegen te werken, om hem uiteindelijk te ontmoedigen. Het heeft op Brashear echter een averechts effect. Hij is vastbesloten om het te redden en wil de eerste kleurling zijn die het schopt tot duiker bij de marine.

Bekijk deze film op Netflix

Jaws

Het eerste deel van Jaws werd alweer ruim veertig geleden uitgebracht. De film van Steven Spielberg was de eerste film die meer dan honderd miljoen dollar opbracht. Bovendien was Jaws toentertijd revolutionair en ondanks dat de technische hoogstandjes in films tegenwoordig nog indrukwekkender zijn is Jaws een film die bijna iedereen wel eens heeft gezien. De witte haai die het fictieve eiland Amity Island teistert. Het is een populaire badplaats, maar wanneer de haai voor menselijke slachtoffers zorgt komt de goede naam van Amity Island in het geding. De jacht op de haai wordt geopend. De muziek die onder de film is gemonteerd staat bij iedereen in het geheugen gegrift.

Bekijk deze film op Netflix

Bekijk ook:

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?