Laatste nieuws over Netflix Netflix Newsflash

Netflix Newsflash: Week 31 2015

Netflix Newsflash1
Iedere week wordt er genoeg gezegd en geschreven over Netflix. Niet alleen in ons eigen land, ook daarbuiten is de streamingdienst razend populair. In de Netflix Newsflash wordt iedere dinsdag teruggekeken op het nieuws van de afgelopen week met ook een kijktip!

Angelina Jolie maakt serie voor Netflix

Steeds meer bekende namen uit de filmwereld verbinden zich aan Netflix. Leonardo Di Caprio liet al een documentaire maken, Adam Sandler maakt een serie films en Angelina Jolie gaat nu voor Netflix regisseren.First They Killed My Father: A Daughter of Cambodia Remembers is gebaseerd op het boek van een Cambodjaanse auteur. Dit gaat over de ervaringen van Loung Ung als kindsoldaat tijdens het regime van de Rode Khmer in Cambodja in 1975. Jolie heeft het script samen met Ung geschreven. Het werk van de 40-jarige wordt eind 2016 verwacht.


Welke serie kun jij gaan kijken op Netflix?

Het is zomervakantie en dus is er genoeg tijd om er eens flink wat series doorheen te jagen. Netflix leent zich daar natuurlijk perfect voor, maar soms is het moeilijk om te kiezen welke serie je gaat bingewatchen. Op Hollywoodlife is nu een grappige tool geplaatst waarmee aan de hand van acht korte vragen bepaald wordt welke serie bij jou past. Op die manier wordt de keuze voor jou gemaakt, wel zo makkelijk. Er is wel een kleine maar. Het is namelijk een Amerikaanse tool, die dus gericht is op het Amerikaanse aanbod. Het kan dus zijn dat de suggestie die jou wordt gedaan niet beschikbaar is in Nederland!


Nederlandse televisiewereld voelt zich bedreigd

De opmars van Netflix – en ook andere video on demanddiensten – begint inmiddels voor rimpelingen te zorgen in televisieland. De Nederlandse televisie voelt zich zelfs bedreigd. “De jongere generatie kijkt nu al anders. Ze kijken minder televisie en meer on demand. Als de opmars van Netflix zich doorzet, zal het aantal traditionele televisiekijkers gaan dalen”, is de conclusie van een onderzoek van PWC. In onder meer Trouw wordt de gedachte vanuit de televisieland verder uitgediept.


Lilyhammer keert niet meer terug

Steven van Zandt heeft bekend gemaakt dat er geen vierde seizoen zal komen van Lilyhammer. De Netflix Original, gemaakt samen met de Noorse zender NRK1, heeft drie seizoenen achter de rug waarin Van Zandt de hoofdrol speelde. De afgelopen jaren verscheen de serie telkens richting het einde van het jaar, maar nu blijft dat dus uit. “Lilyhammer RIP. Niet mijn beslissing”, laat de acteur weten.


Tweede seizoen From Dusk Till Dawn aangekondigd

Er komt ook een tweede seizoen van de Netflix Original Serie From Dusk Till Dawn. Vorig jaar was het eerste seizoen al exclusief te zien in Nederland op Netflix en vanaf 26 augustus gaat het tweede seizoen van start. De nieuwe reeks zal net als vorig jaar iedere week een nieuwe aflevering krijgen. In totaal zijn er tien episodes opgenomen voor het tweede seizoen van From Dusk Till Dawn, dus vanaf 26 augustus zijn de fans van deze serie weer tien weken zoet! Klik hier om de trailer van From Dusk Till Dawn seizoen 2 alvast te bekijken!


Aftellen naar Wet Hot American Summer: First Day of Camp

Het wordt misschien wel de meest hilarische serie van het jaar: Wet Hot American Summer: First Day of Camp. Ook dit is weer een Netflix Original en de serie is een prequel van de film die veertien jaar geleden uit werd gebracht. De cast mag er wezen, met steracteurs als Bradley Cooper en Elizabeth Banks en na het zien van de trailer en featurette verheugen wij ons al op 31 juli, als Wet Hot American Summer: First Day of Camp op Netflix staat!


Kijktip: Love/Hate

De onderwereld, het is in veel met name Amerikaanse films uitgebreid belicht. Maar hoe zit dat in Ierland? Love/Hate vertelt het verhaal van John Boy, een kopstuk in onderwereld van Dublin. Samen met zijn vrienden Darren, Nidge, Robbie en Tommy wil hij de volledige macht krijgen, maar dit gaat er hard aan toe. Op hardhandige wijze wordt duidelijk gemaakt hoe het er echt aan toe gaat binnen deze organisaties en met name de strijd tussen de partijen. Op Netflix kon je eerder al de eerste twee seizoenen zien, nu zijn alle vijf seizoenen te zien.


Eerdere Netflix Newflash edities:

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?