Laatste nieuws over Netflix Netflix Newsflash

Netflix Newsflash: Week 37 2015

Netflix Newsflash1
Iedere week wordt er genoeg gezegd en geschreven over Netflix. Niet alleen in ons eigen land, ook daarbuiten is de streamingdienst razend populair. In de Netflix Newsflash wordt iedere dinsdag teruggekeken op het nieuws van de afgelopen week met ook een kijktip!

Netflix vond Top Gear-trio te duur

In juli werd na veel geruchten bekend dat het Top Gear-trio niet voor Netflix aan de slag zou gaan, maar dat de keuze was gevallen op Amazon. Het was een kleine verrassing, aangezien het er lang alle schijn van had dat Jeremy Clarkson, James May en Richard Hammond voor Netflix zouden kiezen. Anderhalve maand later laat Neil Hunt namens Netflix weten dat zij het trio te duur vonden. “Jeremy en zijn Top Gear-collega’s Richard Hammond en James May vroegen veel meer geld dan ze eigenlijk waard zijn. We bieden al wat oude afleveringen van Top Gear aan en we kunnen daaruit goed afleiden of ons publiek dat soort programma’s wel of niet leuk vindt. Het was heel duidelijk dat een deal het geld niet waard is.”


Netflix gelooft niet in ‘offline streamen’ van films en series

Het liefst kijk je natuurlijk de hele dag naar Netflix, maar eigenlijk heb je een goede (WiFi) internetverbinding nodig en dat is niet altijd mogelijk. Wat zou het dan fijn zijn als je ook offline films en series kunt streamen, zoals bijvoorbeeld met muziekdienst Spotify kan. Concurrent Amazon biedt dat bijvoorbeeld wel aan, maar volgens Netflix is dat slechts een korte termijn oplossing. De streamingdienst is er namelijk van overtuigd dat de WiFi-verbindingen wereldwijd enorm in kwaliteit zullen toenemen de komende jaren, waardoor straks niemand meer behoefte heeft aan ‘offline streamen’.


Met deze zes series op Netflix kom je het najaar moeiteloos door

De zomervakantie zit er nu toch echt op en dus begint het serieuze leven weer. Een steengoede serie opzetten na een lange werkdag of een zware dag op school is dan het lekkerste wat er bestaat. Gelukkig komt Netflix in het najaar met tal van nieuwe series, die alleen bij de streamingdienst te zien zullen zijn. Wij hebben een lijstje met zes aanraders voor jou opgesteld. Op welke serie verheug jij je het meest?


Breuk tussen Epix en Netflix heeft geen gevolgen voor Nederland

Het stond met grote koppen op de websites van verschillende Nederlandse dagbladen: ‘Netflix verliest duizenden films’. Het klopt inderdaad dat er veel films verdwijnen bij Netflix nu de deal met Epix, distributeur van films, niet verlengd wordt. Dit heeft echter enkel en alleen effect op het aanbod in de Verenigde Staten en niet voor het Nederlandse aanbod. Wij kunnen dus gewoon naar, bijvoorbeeld, The Hunger Games blijven kijken.


Netflix schrapt 163 films en series uit het aanbod

Dit bericht staat wat haaks op bovenstaand stukje, maar feit blijft dat Netflix het aanbod ook in Nederland blijft vernieuwen. En dus worden er niet alleen (bijna) dagelijks films en series toegevoegd, ook worden er een paar keer maand titels verwijderd. In de maand september worden er steevast veel nieuwe titels toegevoegd, maar helaas wordt er ook veel verwijderd. In totaal verdwijnen er in de negende maand van het jaar liefst 163 films en series uit het aanbod van Netflix.


Nu al tweede seizoen van Narcos aangekondigd

De serie Narcos is nog geen twee weken oud op Netflix, maar nu al blijkt de serie over het leven van drugsbaron Pablo Escobar een groot succes. Er is namelijk een tweede seizoen besteld van deze serie. Narcos verscheen op vrijdag 28 augustus exclusief op Netflix en de tien afleveringen worden nog altijd goed beoordeeld. Op IMDb krijgt Narcos gemiddeld een 9.2


Kijktip: Toscaanse Bruiloft

Het was een drukke week wat nieuw aanbod op Netflix betreft. Dat maakt het kiezen van een kijktip wat moeilijker, maar uiteindelijk is onze keuze gevallen op de Toscaanse Bruiloft. Het Netflix aanbod bestaat namelijk niet alleen uit films en series uit het buitenland, ook is er genoeg Nederlandstalig aanbod en daar is nu dus ook Toscaanse Bruiloft bijgekomen, met rollen voor onder andere Jan Kooijman, Lieke van Lexmond en Dirk Zeelenberg. Met deze romantische komedie is het bovendien ook heerlijk nazomeren!


Eerdere Netflix Newflash edities:

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?