Laatste nieuws over Netflix

Undercover seizoen 3: Alles wat we al weten

Undercover is één van de meest populaire Nederlandse series van de afgelopen tijd. Fans zijn in de ban van Bob, Daniëlle en natuurlijk vooral Ferry. Er wordt dan ook met smart gewacht op seizoen 3 van Undercover, en gelukkig kunnen we al een hoop interessants melden over het vervolg van de reeks. Een verzameling van alle informatie die we hebben over Undercover seizoen 3, vind je hier.

Undercover seizoen 1 en 2

In Undercover seizoen 1 volgden we de start van het onderzoek door Bob en zijn collega Kim naar de drugshandel van topcrimineel Ferry Bouwman, vanaf de camping Zonnedauw. Bob en Kim gingen undercover, werden zelfs goede ‘vrienden’ van Ferry en diens vriendin Daniëlle. In de slotaflevering van seizoen 1 zien we hoe de politie een inval doet tijdens een in scène gezette bruiloft, waardoor Ferry achter de tralies beland.

In seizoen 2 zien we de Brabantse drugsbaas daardoor nauwelijks nog terug. Wie we ook niet meer terugzagen was Kim, want zij werd tijdens werkzaamheden als journalist – na de intense operatie rondom Ferry en Daniëlle was zij klaar met het undercoverleven – geliquideerd. Voormalig partner Bob pakte zijn badge op en ging op jacht naar de daders. In dat kader kwam hij uit op een ranche waar door twee broers, JP en Laurent Berger, wapenhandel wordt gedreven. Seizoen 2 staat dan ook in het teken van undercoverwerk dat Bob op de ranche verricht.

Undercover op Netflix

Doordat de handlanger van de gebroeders Berger aan het einde van seizoen 2 verklapt waar de wapenvoorraad ligt, besluit JP zijn broer Laurent uit zijn leiden te verlossen en te doden. JP wordt opgepakt, de zaak is helemaal rond. In seizoen 3 kunnen we dan ook een nieuwe verhaallijn verwachten.

Releasedatum Undercover seizoen 3

Met, op verzoek van velen, véél meer Ferry en Daniëlle. Dat bevestigde acteur Frank Lammers hoogstpersoonlijk op de sociale media-kanalen van Netflix. En collega Tom Waes (Bob) verklapte al dat Undercover seizoen 3 ergens rond september 2021 gereleased zal worden door de streamingsdienst. Tot die tijd kunnen we ons straks ook vermaken met de film Ferry, een spin-off die volledig rondom het hoofdpersonage van Frank Lammers draait. Inmiddels is september gecorrigeerd door de makers naar het najaar van 2021, want september werd gebruikt om de nieuwe cast bekend te maken. Uiteindelijk is zondag 21 november de releasedatum van de eerste aflevering.

Mogelijke verhaallijnen

Voor seizoen 3 van Undercover zijn er alvast genoeg theorieën te bedenken. Wacht er na drugshandel (seizoen 1) en wapenhandel (seizoen 2) nu iets als mensenhandel? Het blijkt niet het geval, want we keren terug naar de drugs. Ferry komt uit de gevangenis, maar is zijn positie bovenop de apenrots wel kwijt. Bob is ondertussen ontslagen, maar hem wacht zomaar een nieuwe kans. Een jonge undercoveragent wordt vermoord en Bob kan zichzelf redden door de klus over te nemen. Zo neemt hij dus plaats in de drugsbende van de familie Serkan en Leyla Bulut. Zij hebben de leeggevallen plaats die Ferry achter liet overgenomen. En dat wordt interessant, want waar Bob zich komt melden doet Ferry dat ook. Hebben ze een gezamenlijk belang en gaan samen werken!

Keert Daniëlle wel terug in Undercover seizoen 3?

De eerste beelden zijn vrijgegeven en daarin ontbrak ieder spoor van Daniëlle. De grote vraag is dan ook gelijk, is ze wel te zien in het derde seizoen van Undercover? Gelukkig gaf actrice Elise Schaap daar eerder al positief antwoord op. In een latere trailer is er wel een glimp van haar opgevangen. Layla is dus de nieuwe drugsbaas, die in de weg staat van Ferry. Ze wordt gespeeld door actrice Nazmiye Oral en die schoof aan bij Jinek om te praten over het aanstaande seizoen van Undercover. “Het is een stevige tante, ze doet wat ze moet doen.” Lees het hele interview met Nazmiye Oral.

Aantal afleveringen en aanvangstijd

De eerste twee seizoenen van Undercover bestonden telkens uit tien afleveringen. Het derde seizoen bedraagt acht episodes. Toch waren het loodzware opnamedagen, zo liet Tom Waes recent weten. In Nederland zal iedere zondagavond een aflevering verschijnen vanaf 21 november en wel vanaf 21.10 uur. De acht afleveringen hebben ook allemaal een afleveringstitel meegekregen:

Aflevering 1 Boze Oog
Aflevering 2 Festival Shop Super Sales
Aflevering 3 Trust Issues
Aflevering 4 All-in resort
Aflevering 5 Rat in the Kitchen
Aflevering 6 Pater Familias
Aflevering 7 Total Loss
Aflevering 8 Showdown

Bekijk de officiële trailer van Undercover seizoen 3

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?