Netflix Newsflash

Netflix Newsflash: Week 21 2017

Iedere week wordt er genoeg gezegd en geschreven over Netflix. Niet alleen in ons eigen land, ook daarbuiten is de streamingdienst razend populair. In de Netflix Newsflash wordt iedere dinsdag teruggekeken op het nieuws van de afgelopen week!

Netflix maakt film over aap Michael Jackson

Als we The Hollywood Reporter moeten geloven, dan komt er een film over Bubbles, de chimpansee van Michael Jackson. Michael Jackson adopteerde Bubbles in het begin van de jaren tachtig als huisdier en nam hem ook mee op tour. Volgens THR zijn de onderhandelingen met Netflix gaande over de filmrechten. De film over Bubbles moet een stop-motion worden en Taika Waititi moet de film gaan maken.


Krijgt Nederland ook eens een Making a Murderer-documentaire?

Anderhalf jaar geleden smulde Nederland van de Netflix-documentaire Making a Murderer. Momenteel is The Keepers hot op Netflix, met een zelfde soort verhaal. Er wordt in deze documentaires uitgebreid een beeld gegeven van het verloop van de zaak. In Nederland was het lang onmogelijk om moordzaken zo te volgen, maar volgens Vincent Vermeij van Crimesite is de kans op een Nederlandse Making a Murderer de afgelopen tijd wel groter geworden.


Netflix Original Film Okja is grensverleggend en zorgt voor opschudding

Afgelopen week werd het Cannes Filmfestival gehouden in Frankrijk en Netflix kreeg verreweg de meeste aandacht. Die aandacht ging vooral uit naar de film Okja. De Netflix Original Film werd niet alleen inhoudelijk besproken, maar ook het feit dat een film van een streamingdienst kans maakt op een Gouden Palm.


Cannes minder aantrekkelijk voor Netflix na ophef

De ophef die Netflix veroorzaakte tijdens het Cannes Filmfestival heeft er voor gezorgd dat de regels voor volgend jaar veranderen. Franse filmmakers hebben er op aangedrongen dat films van streamingdiensten niet meer in aanmerking mogen komen voor de Gouden Palm, omdat die films niet in de bioscoop te zien zijn. Ted Sarandos, directeur content bij Netflix, liet daarop weten dat het Cannes Filmfestival stukken minder interessant is geworden voor de streamingdienst.


The Witcher wordt een dramaserie op Netflix

De boeken van de Poolse schrijver Andrzej Sapkowski worden verfilmd en in een serie gegoten door Netflix. Sapkowski gaat zelf als creative consultant meewerken aan de serie. Op die manier moet er voor gezorgd worden dat de thema’s uit de boeken ook goed in de serie naar voren komen. Er verscheen al eens een film en een miniserie over The Witcher-saga.


Uitzendschema van Pretty Little Liars 

De afgelopen weken zijn we er aan gewend geraakt dat er op zondag een nieuwe aflevering van Pretty Little Liars klaar staat op Netflix. Zondag was dat helaas niet het geval en daarom hebben wij de uitzenddata van Pretty Little Liars nog eens goed bekeken. Je kunt hier het uitzendschema van alle resterende afleveringen van Pretty Little Liars seizoen 7 op Netflix terugvinden, zodat je niet (nog een keer) voor een ongewenste verrassing komt te staan.
Eerdere Netflix Newflash edities:

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?