Netflix Newsflash

Netflix Newsflash Extra: The Punisher • El Chapo • Stranger Thigns

Iedere week wordt er genoeg gezegd en geschreven over Netflix. Niet alleen in ons eigen land, ook daarbuiten is de streamingdienst razend populair. In de Netflix Newsflash wordt het belangrijkste nieuws van de afgelopen dagen kort samengevat.

Wielrenner Sagan blijkt groot fan van Stranger Things

Nu Peter Sagan uit de Tour de France is gezet, na het in de hekken duwen van Mark Cavendish, heeft de wielrenner tijd over. Om zijn tijd toch goed te besteden lijkt Sagan regelmatig Netflix aan te slingeren. In ieder geval werd duidelijk dat de Slowaak een groot fan is van de Netflix Original Serie Stranger Things. In een bewerkte foto zien we Sagan verwerkt in een Stranger Things-setting, met hier een daar wat aanpassingen.


Nieuws over Europese Netflix Originals

Netflix heeft deze week ook meer informatie bekend gemaakt over Europese Originals. Zo maakte de streamingdienst middels een korte teaser bekend wanneer Suburra, de eerste Italiaanse Netflix Original Serie, verschijnt. Daarnaast kwam er ook nieuws naar buiten over een tweede Original uit Spanje. Hiermee richt Netflix zich op tieners. De eerste Spaanse Netflix Original was Las chicas del cable en hiervan is inmiddels bekend dat er na een tweede seizoen ook een deel drie komt in 2018.


Marvel geeft andere invulling aan The Punisher

Richting het einde van dit jaar verschijnt The Punisher als zesde Marvel-serie op Netflix. Inmiddels weten we min of meer hoe deze series opgebouwd worden, maar The Punisher zal anders zijn dan de overige Marvel-serie. Volgens regisseur Stephen Surjik komt dat omdat The Punisher niet lijkt op The Defenders. Zo heeft Jon Bernthal geen superkrachten, daarnaast is het personage al bekend bij het grote publiek, onder andere vanwege zijn rol in Daredevil en straks The Defenders.


Nieuwe naam voor Scorsese’s eerste Netflix Original Film

Er is een nieuwe naam aan de cast van The Irishman toegevoegd. Dit wordt de eerste film van de hand van Martin Scorsese voor Netflix en dus wordt er veel verwacht van The Irishman. Inmiddels begint de cast meer vorm te krijgen. Het was al bekend dat Robert De Niro een hoofdrol heeft in de film, maar nu is ook Joe Pesci toegevoegd aan de cast. Pesci is een oudgediende en leek zelfs al met pensioen. In 2010 speelde hij voor het laatst in een film. Naast Pesci lijken ook Harvey Keitel en Bobby Canavale een rol te pakken hebben.


Netflix bestelt met The Umbrella Academy een nieuwe comic

Netflix heeft The Umbrella Academy besteld. Dit wordt een live-action-serie, gebaseerd op de comic van Gerard Way en Gabriel Bá. The Umbrella Academy valt onder de vlag van Dark Horse Comics en gaat over een van elkaar vervreemde familie. De dood van hun vader brengt de familie noodgedwongen bij elkaar, want er zit een luchtje aan de zaak. Er wordt een onderzoek naar de dood van hun vader gestart.


Tweede seizoen van El Chapo verschijnt al snel

Nog niet zo heel lang geleden verscheen El Chapo op Netflix. Dit is een nieuwe serie over beruchte drugsbaron. Na de Colombiaan Pablo Escobar wordt nu Joaquin ‘El Chapo’ Guzmán gevolgd. De Mexicaan is wereldberoemd om zijn ontsnappingen uit de gevangenis. Reden genoeg voor een serie en na het eerste seizoen verschijnt nu al bijna het tweede seizoen. In september start in Mexico seizoen 2 en Netflix zal daarna wereldwijd vlot volgen. De eerste beelden zijn inmiddels al verspreid.


Netflix Originals gaan op voor de hoofdprijzen bij Emmy Awards

Donderdag zijn de nominaties van de Emmy Awards bekend gemaakt. Dat Netflix genomineerd wordt met de eigen series is al lang geen verrassing meer, maar nog nooit werd de streamingdienst zo vaak genomineerd. In totaal zijn titels of acteurs uit Netflix Originals 91 keer genomineerd. Met Stranger Things, House of Cards, The Crown, Master of None en Unbreakable Kimmy Schmidt is Netflix zelfs in de race voor de absolute hoofdprijzen voor de belangrijkste televisieprijzen van Amerika.


Eerdere Netflix Newflash edities:

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?