Netflix Newsflash

Netflix Newsflash Extra: House of Cards • War Machine • Okja

Iedere week wordt er genoeg gezegd en geschreven over Netflix. Niet alleen in ons eigen land, ook daarbuiten is de streamingdienst razend populair. In de Netflix Newsflash wordt het belangrijkste nieuws van de afgelopen dagen kort samengevat.

Netflix komt met grappige mash-up van House of Cards en War Machine

Het is bijna 4 juli en waar dat in Nederland een weinig betekenisvolle dag is, is het dat in de Verenigde Staten des te meer. Het is dan namelijk Independence Day en dan wordt dus de onafhankelijk van de Amerikanen gevierd. Netflix haakt hier nu op in door fragmenten uit House of Cards en War Machine samen te voegen. Zo lijkt het alsof Frank Underwood een gesprek voert met General McMahon en dat levert grappige beelden op.


Okja heeft een Nederlands tintje

Al weken wordt Okja breed uitgemeten in de media en sinds 28 juni kunnen de abonnees van Netflix de film met het supervarken ook eindelijk zien. Wat films betreft is Okja voorlopig één van de paradepaardjes van Netflix. Voorlopig lijkt de film goed in de smaak te vallen bij het grote publiek en nu blijkt dat er ook een Nederlander een aandeel heeft gehad in dit succes. Nederlander Erik-Jan de Boer ontwierp namelijk het supervarken Okja. Als verantwoordelijke voor de visual effects werd de Nederlander zelfs uitgebreid in het zonnetje gezet door Bong Joon Ho, de regisseur van de film.


Frank de Boer keek vooral Netflix na ontslag

Frank de Boer werd deze week in Engeland aangesteld als de nieuwe voetbaltrainer van Crystal Palace. De coach zat maandenlang thuis, nadat hij in Italië was ontslagen door Inter Milan. Daarvoor was De Boer trainer van Ajax geweest. Hij was het dus niet gewend om niets te doen te hebben en dus moest hij op zoek naar dagvulling. Die vond hij met name online, zo bekende hij na zijn aanstelling bij Crystal Palace. Hij bekende veel gebruik te hebben gemaakt van Netflix en series als Narcos en Sherlock Holmes gekeken te hebben.


F is for Family krijgt ook een derde seizoen

De komische animatieserie F is For Family gaat nog even door. Netflix heeft een derde seizoen van F is For Family besteld. Het tweede seizoen verscheen een maand geleden en daar werd bijna twee jaar op gewacht. Hoe lang er op het derde seizoen gewacht moet worden is nog niet bekend gemaakt door de streamingdienst. Wel kondigde Netflix nog een nieuwe komedieserie aan. Everything Sucks werd aangekondigd en neergezet als een coming-of-age serie uit de jaren negentig van de vorige eeuw.


Netflix kondigt eerste Deense Original Serie aan

Er komt een Deense Netflix Original Serie. Netflix maakte deze week bekend dat de opnames van The Rain van start zijn gegaan. Daarmee gaat de streamingdienst wederom om de Scandinavische toer. Lilyhammer was namelijk één van de allereerste Netflix Original Series. Die serie kwam uit Noorwegen, terwijl The Rain dus een Deense serie wordt. Ook het verhaal wordt totaal anders. The Rain speelt zich af in een verloren wereld, waar een kleine groep jonge overlevenden proberen een dodelijk virus te overwinnen.


Bekijk nu alvast het begin van Ozark

Deze zomer zal qua Netflix-series uit meerdere hoogtepunten bestaan. De komst van Ozark wordt er daar één van. De teaser beloofde al heel wat, maar nu heeft Netflix ook de start van de serie alvast getoond. De spanning is direct voelbaar als Marty zijn vrouw mededeelt dat ze moeten vluchten. Hij is namelijk eerder de mist in gegaan bij het witwassen van geld voor een Mexicaans drugskartel. Ze moeten elders met het gezin een nieuw leven opbouwen en zorgen dat ze veilig blijven.


Eerdere Netflix Newflash edities:

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?