Laatste nieuws over Netflix Netflix Newsflash

Netflix Newsflash: Week 39 2015

Netflix Newsflash1
Iedere week wordt er genoeg gezegd en geschreven over Netflix. Niet alleen in ons eigen land, ook daarbuiten is de streamingdienst razend populair. In de Netflix Newsflash wordt iedere dinsdag teruggekeken op het nieuws van de afgelopen week met ook een kijktip!

Account-sharing erg populair onder Netflix abonnees

Netflix is erg populair in Nederland. Een groot voordeel hiervan is dat er op één abonnement meerdere mensen gebruik kunnen maken van Netflix. Uiteraard werkt dat account-sharing in de hand. Waar vroeger buren een abonnement op de krant deelden, worden nu abonnement op streamingdiensten als Netflix gedeeld. Uit een onderzoek van Telecompaper is gebleken dat ongeveer de helft van de abonnees van Netflix het account deelt met iemand van buiten het huishouden. Dit kunnen dus de buren, vrienden of andere familieleden zijn.


Interview tussen karakters uit Grace and Frankie en Bloodline

Op het YouTube-kanaal van Netflix is weer een interview tussen twee actrices uit een Netflix Original opgedoken. Dit keer namen Jane Fonda en Linda Cardellina plaats tegenover elkaar. Jane Fonda zagen we dit jaar in de komedieserie Grace and Frankie, terwijl Linda Cardellini te zien was in de dramaserie Bloodline. De dames praatten over verschillende onderwerpen. Onder andere de onderwerpen familie en vriendschap tussen vrouwen worden besproken. Daarnaast stellen ze elkaar natuurlijk ook vragen over hun eigen series!


Netflix strikt rechten How To Get Away With Murder

Het was een van de grote verrassingen van het vorige televisieseizoen: How To Get Away With Murder. De serie is in de Verenigde Staten erg populair, scoort zeer hoog op IMDb (8.2) en deze week begint daar het tweede seizoen. Netflix heeft nu de exclusieve streamingrechten voor How To Get Away With Murder weten te bemachtigen. Netflix abonnees uit de Verenigde Staten kunnen de serie deze week al streamen, de rest van de wereld is iets later aan de beurt.


Netflix en andere streamingdiensten verslinden dataverkeer

Het grote voordeel van Netflix is dat je de film of serie niet hoeft te downloaden. Je streamt en dus kun je gelijk kijken. Nu steeds meer mensen en meer landen gebruik kunnen maken van streamingdiensten komen de netwerken onder druk te staan. Volgens Sandvine, leverancier van netwerk apparatuur, moeten de netwerkoperators op termijn ruimere datapakketten aanbieden, zodat de netwerken niet overbelast raken.


Geen hoofdprijzen voor Netflix tijdens Emmy awards

In de nacht van zondag op maandag werden in de Verenigde Staten de Emmy awards uitgereikt, de belangrijkste televisieprijzen. Uiteraard behoorde Netflix met een fors aantal nominaties ook tot de kanshebbers, al waren de kansen vanwege de hevige concurrentie niet groot. Hoofdprijzen, zoals een Emmy voor Beste Drama Serie, bleven uit, maar toch ging er twee Emmy awards naar acteurs uit een Netflix Originals serie.


Bekijk trailer, IMDb-cijfer en meer via handige app

Het is voor iedereen herkenbaar. Je hebt zin in een avondje Netflixen, maar weet niet goed welke film of serie je moet kijken. De Google Chrome-extensie NEnhancer kan je helpen de keuze makkelijker te maken. Wanneer je een film aanklikt binnen Netflix geeft deze extensie je meer informatie. Zo kun je de IMDb-beoordeling snel checken en bijvoorbeeld de trailer bekijken.


Kijktip: Cowspiracy: The Sustainability Secret

Documentaires worden vaak zeer goed beoordeeld, zeker de documentaires die Netflix aan het aanbod toevoegt. Cowspiracy: The Sustainability Secret is er ook zo eentje. Een documentaire hoeft helemaal niet saai te zijn. Cowspiracy is een buitengewoon interessante documentaire. Er wordt onderzoek gedaan naar de invloed van veehouderij op het milieu en wat organisaties als Greenpeace en Sierra Club met deze informatie doen. Het resulteert in een verrassende doch boeiende documentaire op.


Eerdere Netflix Newflash edities:

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?