Laatste nieuws over Netflix Netflix Newsflash

Netflix Newsflash: Week 40 2015

Netflix Newsflash1
Iedere week wordt er genoeg gezegd en geschreven over Netflix. Niet alleen in ons eigen land, ook daarbuiten is de streamingdienst razend populair. In de Netflix Newsflash wordt iedere dinsdag teruggekeken op het nieuws van de afgelopen week met ook een kijktip!

The Wall Street Journal en Netflix maken gelikt stuk over Narcos

Sinds de lancering van Narcos op Netflix zijn mensen geïntrigeerd geraakt door de cocaïnehandel van Pablo Escobar. Het Medellin Kartel zorgde in de jaren tachtig in Colombia, Amerika en ver daarbuiten voor de nodige spanningen. In samenwerking met Netflix heeft The Wall Street Journal nu een fraai artikel gepubliceerd op het web: Cocainenomics. Ondersteunt met clipjes, foto’s en infographics wordt het verhaal van Pablo Escobar tot in de puntjes verteld. Zo zijn bijvoorbeeld de drugsroutes in een kaartje weergegeven.


Netflix ontwikkelt applicatie voor Samsung Gear VR

De komende jaren zal Virtual Reality een vlucht nemen. Met deze bril is het mogelijk om virtueel in een andere wereld te stappen. Steeds meer bedrijven springen hier op in en ook Netflix doet mee aan deze trend. Het heeft voor de Samsung Gear VR een applicatie ontwikkeld. De vernieuwde Samsung Gear VR is donderdag 24 september aangekondigd en zal vanaf november 2015 verkrijgbaar moeten zijn, met een adviesprijs van 99 euro. Klik hier voor meer informatie.


Netflix-Nederland.nl presenteert: De beste 100 films op Netflix

Het Netflix aanbod bestaat uit bijna 2000 titels en dus zijn er ook een hoop films te bekijken, maar wat zijn nou de beste films die op Netflix staan? Er is een lijst in omloop die alle cijfers van IMDb, Rotten Tomatoes, Metacritic, Letterboxd, iCheckmovies en andere critici combineert. Hieruit is een lijst met de 1001 beste films aller tijden uitgekomen. Wij plozen de lijst na en selecteerden de films die ook op Netflix te zien zijn. Het leverde een fraaie lijst met de 100 beste films op Netflix op!


Nederlanders willen af van televisieabonnement

Nederlanders kijken steeds minder naar lineaire televisie. ‘We’ kijken steeds meer online en daar heeft onder andere Netflix een grote invloed op gehad. Uit een onderzoek van Telecompaper blijkt nu dat acht procent van de Nederlanders van plan is om binnen twee jaar het tv-abonnement stop te zetten, omdat wat ze willen kijken meer en meer beschikbaar is op het internet. Nog eens vijf procent verwacht op den duur geen tv-abonnement meer nodig te hebben, maar het niet binnen twee jaar stop te zullen zetten.


Trailerpark Boys in Amsterdam voor opnames Netflix Original

In de nieuwe serie van Trailerpark Boys zullen we ook een aantal fragmenten zien die zijn opgenomen in Amsterdam. Dat maakt Smarthouse Films bekend, de producent die de sterren begeleidt in Nederland. Trailerpark Boys is een Netflix Original en hiervan zijn al meerdere titels op Netflix te zien. Terwijl de Trailerpark Boys door Europa toeren maken ze ook opnames voor een nieuw seizoen en dus ook in onze hoofdstad.


Producenten Nederlandse topseries willen op Netflix

Het aanbod series op Netflix is om te smullen, maar het enige wat er eigenlijk ontbreekt zijn Nederlandse series. BNN-VARA en producent Pupkin hebben toestemming bij het Commissariaat voor de Media gevraagd om de rechten van de series Feuten, Van God Los en Smeris aan Netflix te verkopen. Het commissariaat heeft hiermee ingestemd, alleen de NPO ligt nog dwars. Zij voelen er niets voor de series onder te brengen bij een commerciële concurrent. Over een paar weken/maanden wordt een beslissing genomen.


Kijktip: Cast Away

Stel: je zit voor je werkgever FedEx op een vlucht naar Maleisië, maar je stort tijdens een flinke storm neer in de Grote Oceaan en spoelt aan op een onbewoond eiland. Het overkomt Chuck Noland (Tom Hanks) in Cast Away en hij moet zien te overleven met de pakketjes die, net als hij, zijn aangespoeld. Cast Away is sinds woensdag 23 september te zien op Netflix!


Eerdere Netflix Newflash edities:

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?