Laatste nieuws over Netflix Netflix Newsflash

Netflix Newsflash: Week 3 2016

Netflix Newsflash1
Iedere week wordt er genoeg gezegd en geschreven over Netflix. Niet alleen in ons eigen land, ook daarbuiten is de streamingdienst razend populair. In de Netflix Newsflash wordt iedere dinsdag teruggekeken op het nieuws van de afgelopen week met ook een kijktip!

Bedenker van The Simpsons maakt animatieserie voor Netflix

The Simpsons zijn in Nederland niet te zien op Netflix, maar straks kan er mogelijk wel naar een soortgelijke serie gekeken worden. De bedenker van The Simpsons, Matt Groening, is namelijk aan boord gehaald om een animatieserie te maken voor Netflix. Groening gaat werken aan twee seizoenen van ieder tien afleveringen. Hoe de serie gaat heten en wanneer deze zal verschijnen op Netflix is nog niet bekend. Het wordt de tweede animatieserie die exclusief te zien zal zijn bij Netflix. Op dit moment is BoJack Horseman al te streamen.


Netflix gaat strenger toezien op gebruik van VPN- en proxydiensten

Het wordt een stuk lastiger voor mensen die gebruik maken van VPN-diensten en alternatieve dns-servers. Hiermee is het mogelijk om titels uit het Amerikaanse aanbod, dat veel uitgebreider is, af te spelen. Het aanbod per land is verschillend, omdat de rechten voor titels per land of regio worden aangeschaft. Het gebruik maken van het Amerikaanse aanbod van Netflix terwijl je in Nederland bent is dus illegaal. Nu Netflix wereldwijd beschikbaar is wil de dienst strenger optreden tegen gebruikers die de regioblokkades omzeilen.


Zes gloednieuwe series op Netflix om naar uit te kijken

In 2016 zullen we niet alleen veel films en series toegevoegd worden die door Netflix zijn aangekocht. Er wordt ook veel originele content verwacht. Onlangs maakte Netflix de releasedates van zes series bekend. Deze zullen in het eerste half jaar van 2016 nog op Netflix verschijnen. Voor iedere abonnee zit er iets interessants tussen, want de genres lopen zeer uiteen. Van het komische Fuller House tot de politieke dramaserie Marseille.


Making a Murderer seizoen 2 is een optie voor Netflix

Netflix brengt nooit zomaar series en films als originele content. Ze doen dit alleen als ze vrij zeker weten dat het een succes wordt, maar dat Making a Murderer zo’n hit zou worden hadden ze vermoedelijk niet voorzien. De documentaire over de al dan niet schuldige Steven Avery doet het nodige stof opwaaien. Chief content officier Ted Sarandos heeft al laten weten dat Netflix open staat voor een tweede seizoen van Making a Murderer. Ook de makers van de docuserie zijn enthousiast om een vervolg te maken.


The Punisher uit Daredevil 2 krijgt mogelijk eigen serie op Netflix

We moeten nog even wachten op het tweede seizoen van Daredevil, maar het is goed mogelijk dat de schurk uit de nieuwe reeks een eigen serie krijgt. The Punisher is in Daredevil 2 de tegenstander van Matt Murdock. Netflix en de makers van Daredevil zijn zeer enthousiast over The Punisher, gespeeld door The Walking Dead-acteur Jon Bernthal. Ze zien zelfs een geheel eigen serie voor The Punisher in het verschiet liggen. Het is nu afwachten op het moment van aankondiging, door Netflix en/of Marvel.


The Walking Dead blijft op Netflix

Het was even spannend, maar The Walking Dead blijft voorlopig te bekijken op Netflix. De rechten van de hitserie liepen aanvankelijk af na 18 januari en lange tijd was het onduidelijk of Netflix er in zou slagen om de licentie te verlengen. Een paar dagen voor het verstrijken van de deadline lukte het de streamingdienst dan toch om de rechten te verlengen. The Walking Dead kan voorlopig dus zonder stress bekeken worden op Netflix.


Kijktip: Shadowhunters: The Mortal Instruments

De boeken Shadowhunters van Cassandra Clare waren al zeer populair en nu is er ook van Shadowhunters: The Mortal Instruments een serie van start gegaan op Netflix. Ook hiervan wordt verwacht dat het een grote hit wordt, zoals bijvoorbeeld ook is gebeurd met Pretty Little Liars. Shadowhunters past ook qua genre best in het rijtje van PLL. De serie gaat over het tienermeisje Clary. Zij ontdekt dat ze behoort tot het mensenras met engelenbloed dat op demonen jaagt. Iedere week verschijnt er een nieuwe aflevering van Shadowhunters op Netflix.


Eerdere Netflix Newflash edities:

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?