Laatste nieuws over Netflix Netflix Newsflash

Netflix Newsflash: Week 19 2016

Netflix Newsflash1
Iedere week wordt er genoeg gezegd en geschreven over Netflix. Niet alleen in ons eigen land, ook daarbuiten is de streamingdienst razend populair. In de Netflix Newsflash wordt iedere dinsdag teruggekeken op het nieuws van de afgelopen week met ook een kijktip!

Netflix denkt na over tonen afbeelding bij films en series

De titels die op Netflix staan worden weergegeven met een afbeelding en de titel van de film of serie. Dit is niet zomaar een random gekozen afbeelding door Netflix. Er is door de streamingdienst onderzoek gedaan naar de meest geschikte afbeelding. Welk plaatje triggert de gebruiker het meest om op de film of serie te klikken. Dat is ook de reden waarom plaatjes bij films en series soms veranderen. Het grappige is bovendien dat het getoonde plaatje per land kan afwijken, omdat er in een ander land anders gereageerd kan worden op een foto.


Ook de gesproken taal wordt getest door Netflix

Het blijft niet alleen bij het testen van afbeeldingen. Netflix test überhaupt altijd onder de abonnees een aantal dingen, waarvan we het vaak niet eens merken. Zo heeft de streamingdienst bij de lancering van Crouching Tiger, Hidden Dragon: Sword of Destiny een ’taaltest’ gedaan. Een deel van de abonnees zag de film terwijl er in het Mandarijn werd gesproken en een ander deel keek naar een nagesynchroniseerde versie. Toen bleek dat er beter gekeken werd naar de nagesynchroniseerde versie heeft Netflix besloten dat iedereen deze versie te zien zou krijgen. Uiteraard bleef het wel mogelijk om handmatig de gesproken taal op Mandarijn in te stellen.


Netflix zorgt voor problemen bij Samsung apparaten

Het is goed mogelijk dat bezitters van een Samsung-apparaat de laatste tijd hinder hebben ondervonden bij het streamen van een film of serie via Netflix. De streamingdienst geeft op de help-pagina aan dat er problemen zijn en dat deze worden onderzocht. Het probleem trad zeker voor het weekend al op en is momenteel nog altijd niet verholpen. Vermoedelijk is er een update nodig om een einde te maken aan het probleem.


Netflix maakt kans op Beste Merk Award

Netflix wordt niet alleen geroemd om de goede films en series en het gebruiksgemak. Ook de manier waarop zij actief zijn op social media blijkt aan te spreken. Netflix is namelijk genomineerd voor de Best Social Awards 2016 en wel in de categorie Beste Merk. Eerder wonnen KLM en Coolblue al in deze categorie en dit jaar is Netflix voor het eerst kanshebber. Er kan vanaf nu gestemd worden. Concurrentie is er van Heineken, NOS, AT5, WNF, KLM en Coolblue.


Update om datagebruik te controleren op mobiel uitgerold

De update die het mogelijk maakt om te bepalen hoeveel data er verbruikt wordt tijdens het streamen van een film of serie via Netflix met mobiel internet is uitgerold. De update was enige tijd geleden al aangekondigd, maar nu voor iedereen met een Android of iOS-toestel te downloaden. De verbetering aan de applicatie zorgt er voor dat er minder data verbruikt wordt wanneer er een film of serie gekeken wordt via Netflix als er niet is ingelogd op een WiFi-netwerk.


Stallone produceert serie voor Netflix

Sylvester Stallone staat door zijn rollen als Rambo en Rocky natuurlijk bekend als een enorme krachtpatser. Hoewel hij nog altijd erg gespierd is komt de acteur meer en meer op leeftijd en wordt hij steeds meer achter de schermen actief. In dat kader werkt hij nu aan een serie voor Netflix: Ultimate Beastmaster. In deze reeks wordt er in zes landen een zoektocht gestart naar The Beastmaster, de persoon die het beste is om een indrukwekkende hindernisbaan af te leggen.


Kijktip: the Magnificent 7

Het is een klassieker van jewelste, maar wel een hele fraaie: the Magnificent 7 uit 1960 is sinds afgelopen week op Netflix te zien. Adam Sandler haalde zijn inspiratie uit deze film voor zijn eerste Netflix Original Film The Ridiculous 6. In The Magnificent 7 wordt een Mexicaanse stad geterroriseerd en om terug te vechten huren zij zeven Amerikaanse pistoolhelden in.


Eerdere Netflix Newflash edities:

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?