Laatste nieuws over Netflix Netflix Newsflash

Netflix Newsflash: Week 20 2016

Netflix TCA

Netflix Newsflash1
Iedere week wordt er genoeg gezegd en geschreven over Netflix. Niet alleen in ons eigen land, ook daarbuiten is de streamingdienst razend populair. In de Netflix Newsflash wordt iedere dinsdag teruggekeken op het nieuws van de afgelopen week met ook een kijktip!

Netflix-kijkers zien véél minder reclame

Een groot voordeel van Netflix is dat het reclame en advertentie vrij is. Uit een onderzoek van cordcutting.com is nu gebleken dat wij door Netflix fors minder reclames te zien krijgen. In totaal zien Netflix-gebruikers gemiddeld 160 uur minder reclame per jaar in vergelijking met traditionele televisiekijkers. Als we even doorrekenen dan komt dat dus uit op ruim zes dagen. Het is één van de belangrijke redenen waarom streamingdiensten als Netflix de voorbije jaren zo populair zijn geworden.


Opnames revival Gilmore Girls zitten er op

De draaidagen voor de revival van Gilmore Girls zijn afgerond. Dat heeft Scott Patterson via Twitter laten weten. Het monteren van de vier afleveringen kan nu dus gaan beginnen, zodat het vervolg op Gilmore Girls vermoedelijk dit jaar nog exclusief te zien zal zijn op Netflix. Sinds bekend is geworden dat er een Gilmore Girls revival komt is er veel gezegd en geschreven over de populaire reeks. Onlangs plaatsten we alle feitjes, weetjes en beelden op een rijtje.


Netflix slaat nieuwe weg in met andere programma’s

Netflix maakte al series, documentaires en sinds vorig jaar films. Sinds vorige week heeft Netflix ook een eigen talkshow én werkt Sylvester Stallone aan een spelletjesprogramma voor de streamingdienst. Het zijn twee voorbeelden van de nieuwe weg die Netflix is ingeslagen. Het geeft aan dat we de komende jaren een nog meer gevarieerd aanbod van Netflix Originals mogen verwachten.


Nederlandse Netflix in het buitenland weer een stap dichter bij

Het is al mogelijk om (bijna) in ieder land gebruik te maken van Netflix, daar is geen apart abonnement voor nodig. Het is alleen nog niet mogelijk om in, bijvoorbeeld, Spanje gebruik te maken van het Nederlandse aanbod. Dit heeft te maken met regioblokkades. Binnen de EU is dit probleem ook onderdeel van gesprek en dat heeft er onlangs toe geleid dat de kans dat we op termijn in het buitenland gebruik kunnen maken van de Nederlandse Netflix is toegenomen.


Hoofdrol voor Joel Kinnaman in Netflix Original Altered Carbon

Joel Kinnaman heeft de hoofdrol in een nieuwe Netflix Original gescoord. De tiendelige reeks Altered Carbon speelt zich 700 jaar verder in de toekomst af. In die tijd wordt de menselijke geest gedigitaliseerd en gedownload. Kinnaman speelt een belangrijke rol in dit geheel. Kinnaman is onder andere bekend van de Amerikaanse versie van The Killing. Daarnaast speelde hij een grote rol in het vierde seizoen van House of Cards, als Will Conway.


Na vier seizoenen komt er een einde aan Nashville

Wekelijks worden veel gebruikers van Netflix verblijd met een nieuwe aflevering van Nashville. Na 26 mei zal er geen nieuwe aflevering meer verschijnen. Het vierde seizoen van Nashville zit er dan ook in Nederland op en dat is meteen de aller laatste episode van de serie. De Amerikaanse opdrachtgever voor Nashville heeft namelijk bekend gemaakt dat er geen vijfde seizoen gemaakt zal worden.


Kijktip: Steve Jobs: The Lost Interview

Steve Jobs blijft een fenomeen en er zijn al diverse documentaires over hem gemaakt. Steve Jobs: The Lost Interview is er hier één van. Deze documentaire bevat een interview dat Jobs in 1995 gaf, op dat moment moest de absolute doorbraak van Jobs’ Apple nog komen. Ook toen al was echter duidelijk dat Jobs een genie was. Steve Jobs: The Lost Interview is een openhartig gesprek over zijn jeugd, maar ook over de concurrentiestrijd met Microsoft.


Eerdere Netflix Newflash edities: