Laatste nieuws over Netflix Netflix Newsflash

Netflix Newsflash: Week 22 2016

Netflix Newsflash1
Iedere week wordt er genoeg gezegd en geschreven over Netflix. Niet alleen in ons eigen land, ook daarbuiten is de streamingdienst razend populair. In de Netflix Newsflash wordt iedere dinsdag teruggekeken op het nieuws van de afgelopen week met ook een kijktip!

Netflix brengt Videotheek-gevoel terug met VR

Hoewel Netflix heeft aangegeven niet geïnteresseerd te zijn in Virtual Reality content is er tijdens de Netflix Hack Day een interessante app gemaakt. Iemand had het geniale idee om een virtuele videotheek te maken. Met een VR-bril loop je door het Netflix aanbod, alsof je in een videotheek bent. Vind je een leuke film, dan kun je deze oppakken om meer informatie te krijgen. Vervolgens is het ook mogelijk om de film af te spelen en verschijnt er een enorm scherm in de videotheek.


Producer talkshow Chelsea nu al vertrokken

Bill Wolff is vertrokken als producer van de eerste Netflix talkshow Chelsea. De talkshow is drie weken onderweg op Netflix, maar nu al zijn de weg tussen Chelsea en Wolff gescheiden. Een reden voor het opmerkelijke vertrek wordt niet gegeven. Zowel talkshow-host Chelsea Handler als Wolff spreken enkel lovend over elkaar. Van ruzie lijkt dus geen sprake te zijn. De manier waarop Handler een talkshow vorm geeft is mogelijk wel een oorzaak. “Ik ben enthousiast voor Chelsea. Ze heeft een unieke visie op het maken van een talkshow”, aldus Wolff tegenover Variety.


Mooie films en series op komst in juni

Juni moet de allereerste zomermaand van het jaar worden en als we kijken naar het aanbod dat komen gaat, dan krijgen we de zomer al in onze bol. Er zullen verschillende toptitels op Netflix verschijnen. Op woensdag 1 juni (morgen) worden veel nieuwe films en series verwacht, waaronder Call the Midwife seizoen 4. Later in de maand wordt bijvoorbeeld ook nog Finding Nemo en natuurlijk Orange is the New Black aan het aanbod toegevoegd.


El Chapo geeft alleen groen licht voor serie bij grote zak met geld

Netflix en Univision werken samen aan een serie over El Chapo, de beruchte Mexicaanse drugsbaron. De vorig jaar ontsnapte en weer gevangen Mexicaan is van mening dat Netflix en Univision hem eerste een flinke zak met geld moeten betalen, voordat de serie gemaakt kan worden. Indien de partijen El Chapo geen geld willen betalen, dan zullen ze mogelijk gebruik moeten maken van een andere naam.


Netflix in beroep tegen verbod op Masterminds

Netflix heeft vorige week te horen gekregen dat de films Masterminds en The Disappointments Room niet aan het aanbod toegevoegd mogen worden. Dit was aanvankelijk wel de bedoeling, maar de rechter in Amerika bepaalde dat dit niet mag. Netflix legt zich niet neer bij dit besluit en heeft een versneld beroep aangetekend, zodat de films volgende maand toch toegevoegd kunnen worden. Het is nog niet bekend of de films ook in Nederland op Netflix verschijnen, mocht Netflix in het gelijk gesteld worden.


De vijf fraaiste van mei

Het is vandaag (dinsdag) de laatste dag van de maand mei. Het is daarom tijd om terug te blikken op de afgelopen maand en dan met name het aanbod dat is toegevoegd in mei. Er zaten weer veel pareltjes tussen en omdat het soms moeilijk kiezen is welke film of serie je gaat kijken hebben wij de vijf mooiste van mei uitgezocht. Wij verklappen er hier vast ééntje: Gomorra.


Kijktip: Dramaworld

De 20-jarige student Claire Duncan is dol op Koreaanse series als ze op een dag zelf onderdeel wordt van een Koreaanse serie. Door een vreemde samenloop van omstandigheden wordt ze getransformeerd naar een magische wereld. Hier krijgt zij de touwtjes in handen. Claire kan invloed uitoefenen op de gebeurtenissen. Zo kan zij zelf het verhaal bepalen in haar favoriete serie.


Eerdere Netflix Newflash edities:

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?