Laatste nieuws over Netflix

Netflix Newsflash XXL: Week 21 2016

Netflix Newsflash1
Iedere week wordt er genoeg gezegd en geschreven over Netflix. Niet alleen in ons eigen land, ook daarbuiten is de streamingdienst razend populair. In de Netflix Newsflash wordt iedere dinsdag teruggekeken op het nieuws van de afgelopen week. Vanwege de grote hoeveelheid nieuwtjes hebben we Netflix Newsflash deze week omgedoopt tot Netflix Newsflash XXL!
Opnames Jessica Jones na The Defenders van start

Het tweede seizoen van Jessica Jones laat vermoedelijk nog wel even op zich wachten. Marvel en Netflix gaan namelijk pas van start met de opnames van het tweede seizoen nadat The Defenders er volledig op staat. Jessica Jones zal direct na The Defenders van start gaan. Wanneer deze serie op Netflix verschijnt is nog niet bekend, maar zeker is dat Luke Cage en Iron Fist nog voor zullen gaan. The Defenders zullen daarom waarschijnlijk pas in het eerste of tweede kwartaal van 2017 op Netflix te zien zijn.


Carrie-Ann Moss ook te zien in Marvel’s Iron Fist

Over Jessica Jones en Iron Fist gesproken. In laatstgenoemde Marvel-serie zullen we tenminste twee bekende gezichten uit Jessica Jones terugzien. Naast Rosario Dawson zien we ook Jeri Hogarth (Carrie-Ann Moss) terug in Iron Fist. Volgens Marvel is het logisch dat Hogarth ook in Iron Fist te zien is. De advocate speelt immers een kritische rol in het leven van Danny Rand, het karakter waar Iron Fist om draait.


Netflix maakt officiële titel nieuwe Gilmore Girls bekend

Netflix heeft bekend gemaakt welke titel de revival van Gilmore Girls krijgt. De serie heet vanaf nu officieel: Gilmore Girls: A Year in the Life. Er is een logische verklaring voor de titel, omdat er vier nieuwe afleveringen zijn gemaakt. Iedere aflevering gaat over één jaargetijde en na vier afleveringen is het jaar dus rond. Behalve de titel heeft Netflix ook de officiële poster van Gilmore Girls: A Year in the Life bekend gemaakt.


Europese Commissie wil dat aanbod Netflix twintig procent Europees is

Momenteel bestaat het aanbod van Netflix vooral uit Amerikaanse titels. Als het aan de Europese Commissie ligt komt hier verandering in. De Europese Commissie wil namelijk dat het aanbod van streamingdiensten als Netflix straks in elk Europees land voor twintig procent uit Europees aanbod bestaat. Vooralsnog is het een wens van de Europese Commissie. Er moet nog overleg plaatsvinden over de details, waarna het Europees Parlement en de Europese lidstaten de regels nog moeten goedkeuren.


Ewan McGregor krijgt dubbelrol in seizoen 3 van Fargo

Veel details zijn er nog niet bekend over het derde seizoen van Fargo, maar Deadline meldt dat Ewan McGregor een belangrijke rol krijgt. Hij gaat een dubbelrol vertolken. Het zou gaan om Emmit en Ray Stussy. Emmit en Ray zijn twee tegenpolen van elkaar. Emmit is zeer succesvol, terwijl Ray het als reclasseringsambtenaar moeilijk heeft. Dat Ray geen gelukkig leven heeft is volgens hem de schuld van zijn broer Emmit.


Robin Wright wil zelfde salaris als Kevin Spacey

Kevin Spacey is als Frank Underwood de grote man van House of Cards, maar Robin Wright is minstens net zo populair. Als Claire Underwood kan zij op vele fans rekenen. Omdat Frank en Claire in House of Cards gelijk aan elkaar zijn besloot de actrice hetzelfde salaris te eisen. Naast acteren is Wright ook achter de schermen actief voor House of Cards, als producer of director. Naar schatting gaat ze nu ruim een miljoen dollar per aflevering verdienen.


Spin-off voor The Blacklist officieel aangekondigd

De populaire serie The Blacklist krijgt een spin-off. Geruchten hierover deden zich al langere tijd de ronde, maar inmiddels is het nieuws officieel bevestigd. De spin-off zal door het leven gaan als The Blacklist Redemption. Aangezien Netflix de wereldwijde streamingrechten voor The Blacklist heeft verworven bestaat er ook een kans dat de spin-off op den duur bij de streamingdienst te zien zal zijn. The Blacklist Redemption krijgt overigens ook een Nederlands tintje. Famke Janssen speelt namelijk de hoofdrol in de spin-off.


Nederlandse film Spijt! gaat wereldwijd door Netflix

In Nederland kan er via Netflix al naar Spijt! gekeken worden, maar binnenkort kunnen nog eens tientallen miljoenen naar de verfilming van het gelijknamige boek van Carry Slee kijken. Tijdens het filmfestival in Cannes heeft de streamingdienst de wereldwijde streamingrechten voor Spijt! namleijk aangekocht. Hierdoor kunnen straks ruim 75 miljoen mensen naar de Nederlandse tienerfilm kijken, die een paar jaar geleden al in de smaak viel bij de internationale jeugd.


Jack O’Connell grijpt hoofdrol in nieuwe Netflix-serie Godless

Jack O’Connell heeft de hoofdrol bemachtigd in de Netflix-serie Godless. Het wordt een miniserie over Frank Griffin. Griffin is een gevaarlijke bandiet in de negentiende eeuw. Hij terroriseert het Wilde Westen en Roy Goode in het bijzonder. Goode wordt gespeeld door O’Connell. Goode is een voormalig partner van Griffin, maar van een goede relatie is al lang geen sprake meer. Het is nog niet bekend wie de rol van Griffin zal vervullen in Godless.


Netflix werkt mee aan serie over El Chapo

Dat er ooit een film of een serie over El Chapo gemaakt zou worden lag in de lijn der verwachtingen. Het is één van de meest beruchte drugsbaronnen uit Mexico en haalde niet zo heel lang geleden nog het wereldnieuws, omdat hij via een tunnel van anderhalve kilometer op tien meter diepte uit de gevangenis was ontsnapt. Netflix en Univision gaan samenwerken om een serie over het bijzondere leven van El Chapo te maken. De serie over El Chapo wordt in 2017 op Netflix verwacht.


Netflix werft wereldwijde streamingrechten van actiethriller Wheelman

De serie Wheelman zal exclusief bij Netflix te zien zijn. Netflix heeft de wereldwijde streamingrechten van de actiethriller bemachtigd. De film werd tijdens het filmfestival in Cannes voor het eerst getoond, waarna Netflix besloot om de rechten te kopen. In Wheelman speelt Frank Grillo de hoofdrol. Grillo is onder andere bekend van Prison Break en momenteel is hij te zien in de bioscoopfilm Captain America: Civil War.


Argentijnse Netflix Original ook in de maak

Het gaat rap met de Netflix Originals in verschillende landen. Na (uiteraard) Amerika volgden bijvoorbeeld Noorwegen en Frankrijk. Een Spaanse, Engelse en Duitse Netflix Original is op komst en ook in Zuid-Amerika zal er een Original opgenomen worden. Netflix heeft een Argentijnse Netflix Original besteld. De titel van de dertiendelige serie is Edha. De opnames beginnen in de eerste maanden van 2017. Later dat jaar wordt Edha wereldwijd op Netflix gelanceerd.


Eerdere Netflix Newflash edities:

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?