Laatste nieuws over Netflix Netflix Newsflash

Netflix Newsflash: Week 26 2016

Netflix Newsflash1
Iedere week wordt er genoeg gezegd en geschreven over Netflix. Niet alleen in ons eigen land, ook daarbuiten is de streamingdienst razend populair. In de Netflix Newsflash wordt iedere dinsdag teruggekeken op het nieuws van de afgelopen week met ook een kijktip!

De meest bekeken series op Netflix zijn…

Er is een onderzoek gedaan naar de meest bekeken series op Netflix. Niet per se de inhoud van die lijst is opvallend, maar de volgorde toch best wel. Zo prijkt Fuller House, het vervolg op Full House, bovenaan de lijst. Symphony Advanced Media voerde het onderzoek uit en zij constateerden ook dat sommige series vooral in de week van release veel werden bekeken, terwijl andere series pas later aan populariteit wonnen. Making a Murderer is hier een voorbeeld van.


Netflix komt met film over electronic dance music (EDM)

Netflix maakt een film over de EDM-scene. In XOXO worden zes personen gevolgd die puur toevallig met elkaar in aanraking komen op een dance-festival. Om de film van kwaliteit te voorzien heeft Netflix de hulp van Pete Tong ingeroepen. De Engelse DJ is een icoon in de scene en is voor XOXO aangewezen als music supervisor. Het is overigens niet de eerste keer dat Tong meedenkt met een film. Eerder was hij al music supervisor voor films als The Beach en 24 Hour Party People.


Leonardo DiCaprio gaat jaarlijks een film maken voor Netflix

Netflix en Leonardo DiCaprio hebben de handen ineen geslagen. De Amerikaanse acteur gaat per jaar één film of documentaire produceren voor de streamingdienst. De films zullen ecologische thema’s bevatten en The Outlaw Ocean wordt hier het eerste resultaat van. Deze actietrhiller is gebaseerd op verhalen van een journalist van de New York Times over de ongeregeldheden op de internationale wateren.


‘The End’ is ook daadwerkelijk het einde van Penny Dreadful

Vorige week verscheen de laatste aflevering van Penny Dreadful op Netflix. Daarmee kwam niet alleen het derde seizoen ten einde, het betekende ook het einde van de complete serie. Er wordt geen vierde seizoen van Penny Dreadful gemaakt. Aflevering negen van seizoen drie had ‘The End’ als titel meegekregen en dat moest dus letterlijk genomen worden, zo liet de showrunner van de populaire serie weten.


Razend populaire Cameron Dallas krijgt reality show op Netflix

Netflix gaat een reality show maken over Cameron Dallas. De jonge Amerikaan is wereldwijd enorm populair geworden nadat hij drie jaar geleden begon met het posten van Vines, korte video’s op Twitter. Waar dat eerst voor een kleine groep volgers was, stuurt hij zijn posts op social media inmiddels naar miljoenen mensen. In de serie wordt Dallas gevolgd in het dagelijks leven en is te zien hoe hij om gaat met zijn populariteit.


Waarom het aanbod per land verschillend is

Als abonnee van Netflix kun je nagenoeg overal ter wereld met één account gebruik maken van de streamingdienst. In ieder land is het aanbod echter verschillend. Maar hoe komt dat nou precies? Joris Evers, vice-president van Netflix, is hier op ingegaan in gesprek met het Vlaamse Het Laatste Nieuws. Zo gaf Evers aan dat het aanbod met de jaren komt. Hoe jonger de dienst in het land, hoe kleiner het aanbod is. Ook had Evers het over het wereldwijd gelijk trekken van het aanbod.


Kijktip: The Equalizer

The Equalizer is een actiethriller met een heerlijke cast. Onder andere Denzel Washington schittert in deze film uit 2014. Washington speelt Robert McCall, een voormalig geheim agent. Er kwam een einde aan zijn carrière nadat hij zijn dood in scène had gezet, zodat hij een rustig leven kon leiden. Als een prostituee echter in handen van de Russische maffia terecht komt ziet McCall zich genoodzaakt om toch weer actief te worden als geheim agent.


Eerdere Netflix Newflash edities:

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?