Laatste nieuws over Netflix Netflix Newsflash

Netflix Newsflash: Week 25 2016

Netflix Newsflash1
Iedere week wordt er genoeg gezegd en geschreven over Netflix. Niet alleen in ons eigen land, ook daarbuiten is de streamingdienst razend populair. In de Netflix Newsflash wordt iedere dinsdag teruggekeken op het nieuws van de afgelopen week met ook een kijktip!

Netflix gebruikt nieuw logo op social media

Wie Netflix volgt op het officiële Twitterkanaal (of Facebook) is het vast al opgevallen. Netflix gebruikt een ander logo. Voorheen had de avatar een witte achtergrond, met in rode letters Netflix er op. Dat heeft nu plaatsgemaakt voor een rode N, op een zwarte achtergrond. Het blijkt echter niet om een volledig nieuw logo te gaan. Volgens de streamingdienst zal het wit/rode logo ook gewoon blijven bestaan. “Het icoon zal in de nabije toekomst in onze mobiele apps worden gebruikt, net als in andere producten.”


Update voor iPad brengt ondersteuning voor picture-in-picture

De Netflix applicatie voor de iPad heeft onlangs een update gehad. Deze update maakt het mogelijk dat de app nu ook picture-in-picture ondersteunt. Met picture-in-picture wordt de applicatie (in dit geval Netflix) in een klein venster weergegeven en ondertussen kun je een andere applicatie openen. Tijdens het kijken kun je nu bijvoorbeeld ook e-mails beantwoorden. Picture-in-picture bestaat al sinds september 2015, maar is nu ook beschikbaar voor de Netflix applicatie. Je activeert de functie met een druk op de home-knop wanneer de Netflix-app open staat.


Orphan Black afgelopen, maar vijfde seizoen is in de maak

Afgelopen vrijdag werd de laatste aflevering van het vierde seizoen van Orphan Black toegevoegd aan het aanbod van Netflix. Dat is even een bittere pil, maar gelukkig komt Orphan Black terug. Met het verschijnen van de laatste aflevering van het seizoen maakte BBC America gelijk bekend dat er ook een vijfde seizoen van Orphan Black gemaakt zal worden. Het wordt echter wel het laatste seizoen van de serie.


Première Skylanders Academy op Netflix

In de herfst van dit jaar gaat de animatiefilm Skylanders Academy exclusief op Netflix in première. Dat zijn Netflix en Activision Blizzard Studios met elkaar overeengekomen. Skylanders Academy is een animatieserie van een scenarist van Futurama en de eerste twee seizoenen zullen bij Netflix te zien zijn. Skylander is een videogame en hier wordt door Activision Blizzard Studios een serie over gemaakt. De studio is van plan om van meer franchises films en series te maken, zoals bijvoorbeeld over Call of Duty.


Netflix sluit nieuwe deal met televisienetwerk The CW

Netflix heeft in Amerika een nieuwe deal gesloten met The CW, meldt THR. The CW is een televisienetwerk dat series Arrow, The Vampire Diaries en iZombie in de programmering heeft. Deze series zijn nu op Netflix te zien vanwege de bestaande deal, maar deze loopt af tegen het einde van het jaar. De hernieuwde deal zorgt er in ieder geval voor dat de nieuwe seizoenen in Amerika een stuk sneller worden toegevoegd aan het aanbod van Netflix. Of dat ook in Nederland geldt is nog niet bekend.


Verwijderalarm: meer titels verdwijnen van Netflix

De afgelopen maanden zagen we een daling in het aantal titels dat verwijderd werd door Netflix. Helaas is bij het meest recente Verwijderalarm gebleken dat er weer meer titels van Netflix gaan verdwijnen. Daar tegenover stond echter wel dat het aantal titels dat al verwijderd was door Netflix vrij laag lag, met twaalf films en series. Klik HIER om het Verwijderalarm te bekijken.


Kijktip: Finding Nemo

In 2003 werd de clownvis (driebandanemoonvis) mega populair en dat had de vis te danken aan Finding Nemo. In deze animatiefilm raken papa Marlin en moeder Coral hun enige zoontje Nemo kwijt. Een sportduiker neemt Nemo mee en de zoektocht naar de jonge clownvis begint. Vader Marlin moet hiervoor wel zijn eigen angst voor overwinnen door de open zee op te gaan. Onderweg ontmoet hij nieuwe vissen, waaronder Dory. Over deze vis is nu een vervolg gemaakt: Finding Dory. Deze film is binnenkort in de bioscoop te zien. Finding Nemo is nu op Netflix te bekijken.


Eerdere Netflix Newflash edities:

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?