Laatste nieuws over Netflix

Netflix Newsflash: Week 41 2015

Netflix Newsflash1
Iedere week wordt er genoeg gezegd en geschreven over Netflix. Niet alleen in ons eigen land, ook daarbuiten is de streamingdienst razend populair. In de Netflix Newsflash wordt iedere dinsdag teruggekeken op het nieuws van de afgelopen week met ook een kijktip!

Netflix geeft lijst met te verwachten titels vrij

Ieder begin van de maand wachten we vol spanning op de lijst die door Netflix wordt vrijgegeven waarop de titels staan vermeld die we zeker te zien zullen krijgen in de betreffende maand. Die lijst hebben we inmiddels ontvangen van Netflix en het wordt weer smullen deze maand. We zullen veel nieuwe series begroeten, maar ook bestaande series krijgen een vervolg. Nieuw zal bijvoorbeeld The Fall zijn, terwijl het tweede seizoen van Fargo ook online verschijnt in oktober. Naast de vele series zijn er ook weer veel films aangekondigd, waaronder de eerste Netflix Original Film Beasts of no Nation!


In Nederland zijn er 1.3 miljoen Netflix-abonnees

Er is weer een onderzoek gepubliceerd waaruit blijkt hoeveel Nederlanders een abonnement op Netflix hebben. Dit keer werd het onderzoek uitgevoerd door Multiscope en hieruit blijkt dat 1.3 miljoen Nederlanders een Netflix abonnement hebben, ofwel 17 procent van de huishoudens. Niet alleen veel Nederlanders hebben een abonnement op Netflix, ze gebruiken het ook regelmatig. Liefst negen van de tien abonnees maakt wekelijks gebruik van de streamingdienst, terwijl de echte Netflix fans zo’n 10,5 uur streamen per week.


Netflix breidt vanaf 20 oktober verder uit in Europa

Vanaf 20 oktober gaat de expansie van Netflix in Europa verder. Op die dinsdag wordt de streamingdienst gelanceerd in Spanje, op woensdag 21 oktober is Portugal aan de beurt en op donderdag 22 oktober wordt ook Italië aan het netwerk aangesloten. Dat is ook voor ons Nederlands goed nieuws, want vanaf dat moment kunnen wij tijdens onze vakanties in deze landen ook blijven streamen!


Direct Italiaanse Netflix Original aangekondigd

Netflix moet dus nog gelanceerd worden in Italië, maar nu al staat vast dat het Zuid-Europese land een Netflix Original krijgt. Noorwegen en Frankrijk gingen Italië al voor en in Nederland kunnen we voorlopig alleen nog maar dromen van een Original-serie die hier wordt opgenomen. In samenwerking met de Italiaanse publieke omroep RAI wordt er een tien afleveringen tellende serie gemaakt. De donkere en aangrijpende serie is gebaseerd op het gelijknamige boek van Giancarlo De Cataldo en Carlo Bonini en speelt zich af aan de Romeinse kust. Suburra verschijnt in 2017 op Netflix.


In Amerika kan het: Netflixen in het vliegtuig

We haalden het al eens aan in een eerdere editie van de Netflix Newsflash; er wordt aan gewerkt om Netflix ook in de lucht aan te bieden. De primeur is voor Virgin, het is de luchtvaartmaatschappij van Richard Branson gelukt om het internet tijdens een vlucht van voldoende snelheid te voorzien waardoor het mogelijk wordt om een film van Netflix te streamen terwijl je onderweg bent naar je bestemming. Wij kunnen niet wachten op de eerste Europese luchtvaartmaatschappij die Netflix ook aanbiedt!


Netflix koopt rechten van drietal series

Het is Netflix wederom gelukt om de exclusieve streamingrechten van verschillende series vast te leggen. Nadat eerder al de rechten van How To Get Away With Murder werden vastgelegd heeft Netflix nu nog een slag geslagen. De CBS-series Jane the Virgin en Zoo zijn aangekocht door Netflix en ook de nog te verschijnen serie Colony zal vanaf volgend jaar exclusief te streamen zijn bij Netflix.


Kijktip: Reign

Nu de herfst zijn intrede doet gaan mensen ook weer vaker op zoek naar een nieuwe serie. We zijn even zoet geweest met Narcos, maar welke serie kan er nu dan gekeken worden op Netflix? Deze week tippen we daarom een serie en daarbij is de keuze gevallen op Reign. Het eerste seizoen van deze serie werd op 30 september toegevoegd en scoort op IMDb een fraaie 7.7. Reign is een historisch drama over de Schotse koningin, Mary. Haar leven bestond uit seksuele en politieke intriges. De hoofdrol, Mary, wordt vertolkt door de mooie Adelaide Kane.


Eerdere Netflix Newflash edities:

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?