Laatste nieuws over Netflix Netflix Newsflash

Netflix Newsflash: Week 37 2016

Netflix Newsflash1

Iedere week wordt er genoeg gezegd en geschreven over Netflix. Niet alleen in ons eigen land, ook daarbuiten is de streamingdienst razend populair. In de Netflix Newsflash wordt iedere dinsdag teruggekeken op het nieuws van de afgelopen week met ook een kijktip!

Eerste pagina van script Gilmore Girls

Het wachten is nu echt bijna voorbij, want Gilmore Girls: A Year in the Life verschijnt op 25 november op Netflix. Tot die tijd zullen we ongetwijfeld warm worden gemaakt met een aantal trailers. Amy Sherman-Palladino, schrijver van de serie, heeft alvast een voorproefje gegeven. Aan Entertainment Weekly heeft ze namelijk de eerste pagina van het script van de revival overhandigd. We leren alvast wat dingen, zodat Lorelai nog altijd in Stars Hollow woont, Rory aan komt vliegen én de dames nog altijd koffie drinken. Check de eerste pagina van het script.


Niet willen speuren naar films? Gebruik deze extensie

Geef het maar eerlijk toe, we hebben allemaal wel eens een uur door Netflix zitten dwalen. Zoekend naar een film en bij iedere film waar we op uitkwamen gingen we toch weer verder kijken naar nog een leukere film. Geen zin om daar nog langer tijd aan kwijt te zijn en gewoon een film voorgeschoteld te krijgen? Daarvoor is er nu een leuke extensie verschijnen die je aan Netflix kunt toevoegen. Random Button for Netflix is letterlijk click and play. Dus op de extensie in je browser en je krijgt een film voorgeschoteld.


Vier Emmy’s voor Making a Murderer

Making a Murderer is één van de grote winnaars van het voorspel van de Emmy Awards. Volgende week zondag worden de grote prijzen van de Emmy’s uitgereikt. Als opwarmer is er een week eerder altijd de Creative Arts Emmy Awards. Making a Murderer ging naar huis met vier prijzen, drie andere Netflix-titels kregen ook een mooi beeldje overhandigd tijdens de vooravond van het grote gala.


PlayStation Pro krijgt 600 uur aan 4k concent

De release van de PlayStation 4 Pro heeft een mooi tintje voor Netflix. De spelcomputer komt op 10 november op de markt en dan zal er ook een speciale Netflix-applicatie beschikbaar zijn voor de PS4 Pro. Dit maakt het mogelijk om maar liefst zeshonderd uur aan 4k content te bekijken. Het zou gaan om onder meer Narcos en Luke Cage, zo meldt Gamekings.


Amanda Knox: Schuldig of Onschuldig?

Is Amanda Knox schuldig of niet? Het houdt nog altijd heel veel mensen bezig. Netflix komt op 30 september met een documentaire over de zaak van Knox, waarin ze uiteindelijk is vrijgesproken voor de moord op Meredith Kercher. Het was één van de meest besproken zaken van de afgelopen tien jaar. Twee keer veroordeeld en twee keer vrijgesproken: Amanda Knox werd het wereldwijde gespreksonderwerp in de rechtszaak over de moord op de Britse Meredith Kercher.


Eerste details over seizoen 2 Stranger Things

Het tweede seizoen van Stranger Thing is eindelijk aangekondigd en we weten inmiddels ook al wat meer over dit seizoen. Showrunners Matt en Ross Duffer hebben namelijk een interview gegeven aan Entertainment Weekly. De afleveringen zullen zich in 1984 afspelen en het verhaal gaat dan ook verder waar het eerste seizoen gebleven was. “We hebben het wel gehad over een grotere tijdsprong, waarin de kinderen ouder zijn en de boel zich in een ander decennium afspeelt. Dat is iets waar we lang over gesproken hebben vanaf het begin. Maar er zit hier gewoon nog teveel verhaal.”


Kijktip: Basic Sanitation, The Movie

Wagner Moura is nu wereldberoemd als de vertolker van Pablo Escobar in Narcos. De Braziliaanse acteur heeft echter al heel wat films op zijn naam staan, waarvan Netflix er de afgelopen week drie toevoegde aan het aanbod. Eén daarvan is Basic Sanitation, The Movie. Het stipt een probleem aan in het Zuid-Amerikaanse land, waar wij ons in Nederland weinig van kunnen voorstellen. In de favela is het nog erg actueel. Als de Braziliaanse bewoners ontdekken dat hun stad niet genoeg geld heeft voor een rioleringssysteem, besluiten ze een korte sci-fi-monsterfilm over het probleem te maken.


Eerdere Netflix Newflash edities:

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?