Laatste nieuws over Netflix Netflix Newsflash

Netflix Newsflash: Week 31 2016

Netflix Newsflash1

Iedere week wordt er genoeg gezegd en geschreven over Netflix. Niet alleen in ons eigen land, ook daarbuiten is de streamingdienst razend populair. In de Netflix Newsflash wordt iedere dinsdag teruggekeken op het nieuws van de afgelopen week met ook een kijktip!

Serie Godless strikt Downton Abbey-ster Michelle Dockery voor hoofdrol

Michelle Dockery krijgt een hoofdrol in de nieuwe Netflix Original Godless. Ze voegt zich bij de reeds bestaande cast Jack O’Connell en Jeff Daniels. Dockery is onder andere bekend van de serie Downton Abbey. In deze populaire Britse reeks speelt ze de rol van Lady Mary Crawley. In Godless speelt Dockery de rol van Alice Fletcher. Op haar ranch schuilt Roy Goode (O’Conell), omdat hij op de vlucht is voor Frank Griffin (Daniels). Godless wordt in 2017 op Netflix verwacht.


Het verhaal over Panama Papers wordt verfilmd door Netflix

In april 2016 stond de wereld op zijn kop toen er door 109 kranten de Panama Papers openbaarde. In opdracht van Netflix wordt hier nu een film over gemaakt. De Panama Papers is de naam van een grote verzameling vertrouwelijke documenten van de Panamese juridische en zakelijke dienstverlener Mossack Fonseca. Het onderzoek begon bij de Duitse onderzoeksjournalisten Frederik Obermaier en Bastian Obermayer. Zij schreven een boek over dit schandaal en hier wordt ook de film op gebaseerd.


De vijf mooiste titels van juli op Netflix

We zitten inmiddels alweer in de maand augustus en dus kan er teruggekeken worden op juli. Iedere maand stellen we een top-5 samen, met daarin de mooiste titels van die maand. In juli was die keuze wel heel erg moeilijk, omdat er heel veel films en series werden toegevoegd aan het aanbod door Netflix. Het is ons uiteindelijk toch gelukt om een keuze te maken en onder andere The Hunger Games heeft de top-5 gehaald.


Voer je eigen drugsoorlog in Narcos The Game

Netflix had vorig jaar een wereldwijde hit in handen met Narcos en in september komt een vervolg op dit verhaal. Rondom de lancering van het tweede seizoen volgt ook een mobiele game. Hiermee is het mogelijk om een eigen drugsoorlog te voeren. Je kunt straks vanaf je smartphone dus in de huid van Pablo Escobar kruipen. De game wordt gemaakt door FTX Games, in samenwerking met Gaumont Television, dat de serie produceert.


Komt er ook een vervolg voor Gossip Girl?!

Het is tegenwoordig mode om series die al een tijd niet meer lopen nieuw leven in te blazen. Netflix deed dit al met Full House (Fuller House) en Gilmore Girls (Gilmore Girls: A Year in the Life) en nu gaan er ook geruchten over een vernieuwde versie van Gossip Girl. Deze serie was enkele jaren geleden ook enorm populair en de fans zien een terugkeer dan ook zitten. De toenmalige producer van Gossip Girl én een van de hoofdrolspelers zijn in ieder geval voor!


Netflix maakt releasedata van 9 series bekend

De eigen content van Netflix wordt steeds belangrijker voor de streamingdienst. Er worden steeds meer Netflix Originals gemaakt en onlangs maakte Netflix van liefst negen series bekend wanneer ze gereleased worden. Het voordeel van Netflix Originals is dat ze wereldwijd op hetzelfde moment gereleased worden. Tussen september en januari zullen er zeer veel nieuwe en reeds aangekondigde titels verschijnen op Netflix.


KijkTip: My Sister’s Keeper

In deze ontroerende film wordt getoond hoe de ziekte van een kind een familie bij elkaar kan brengen. Hoofdrollen zijn er onder andere voor Cameron Diaz, Abigail Breslin en Alec Baldwin. Anna Fitzgerald is ter wereld gekomen om als donor te dienen voor haar zus. Zij lijd aan leukemie en heeft op een dag lichaamsdelen van haar zusje nodig. Toch is de band van de zusjes erg sterk, al vindt Anna op een gegeven moment dat zij zelf over haar lichaam mag beslissen. Ondertussen is er ook nog een broertje in huis, maar hij voelt zich achtergesteld, omdat alle aandacht naar zijn zusjes gaat.


Eerdere Netflix Newflash edities:

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?