Laatste nieuws over Netflix Netflix Newsflash

Netflix Newsflash: Week 33 2016

Netflix Newsflash1

Iedere week wordt er genoeg gezegd en geschreven over Netflix. Niet alleen in ons eigen land, ook daarbuiten is de streamingdienst razend populair. In de Netflix Newsflash wordt iedere dinsdag teruggekeken op het nieuws van de afgelopen week met ook een kijktip!

Last Chance U seizoen 2 nu al bevestigd door Netflix

Eind juli werd de Netflix Original Documentairereeks Last Chance U toegevoegd aan het aanbod. Enkele weken later is er al bevestigd dat er ook een tweede seizoen gemaakt wordt. Last Chance U is een serie over de wervingsplekken van NCAA American Football. Probleemjongeren krijgen de kans om hun talenten te tonen op het veld. De serie viel in de smaak bij veel kijkers en op IMDb scoort het een strakke 8.8. Het verhaal is dus nog niet uit, want in Last Chance U seizoen 2 wordt hier een vervolg aan gegeven.


Nu ook via applicatie internetsnelheid testen

Netflix lanceerde in mei een speciale tool waarmee zeer eenvoudig de snelheid van het internet getest kon worden. Hier is nu ook een applicatie van uitgebracht voor de besturingssystemen Android en iOS (iPhone/iPad). De snelheid van het internet is erg belangrijk voor de gebruikers van Netflix. Hoe sneller het internet, hoe hoger de kwaliteit van het beeld. Indien de snelheid van het internet te laag is kan het beeld zelfs stil vallen en dat komt de kijkervaring niet ten goede. Met de Fast-applicatie van Netflix kan dus getest worden of het internet snel genoeg is.


Alle Star Wars films staan nu op Netflix

Het was maandagmorgen een grote verrassing. Plots stonden daar onaangekondigd zes films van Star Wars op Netflix. Het ging om de eerste zes films en een dag later, vandaag, volgde ook het zevende deel: Star Wars: The Force Awakens. Daarmee is de Star Wars-catalogus (voorlopig) compleet op Netflix. De Star Wars-films scoren stuk voor stuk hoge cijfers en behoren tot de meest populaire films ter wereld. Het fijne is bovendien dat je nu zelf kunt bekijken in welke volgorde er gekeken wordt, want dat blijkt altijd weer een behoorlijk discussiepunt.


Sarandos neemt het op voor films Adam Sandler

Netflix en Adam Sandler sloten jaren geleden een deal, die Sandler de kans gaven om vier films voor de streamingdienst te maken. Hier zijn inmiddels twee films van verschenen. The Ridiculous Six en The Do-Over scoorden echter niet bijster hoog, als het gaat om cijfers op de beoordelingskanalen zoals IMDb. Toch neemt Ted Sarandos, chief content officer bij Netflix, het op voor Sandler. “De twee films van Sandler kwamen binnen op nummer één in ieder land waar Netflix actief is. Het is een zeer succesvolle deal.”


Nederlanders kijken bijna 100 minuten Netflix per week via smartphone

Er wordt in Nederland per gebruiker per week zo’n 97 minuten via de smartphone gebruik gemaakt van Netflix. Dat blijkt uit onderzoek van Telecompaper. Daarmee ligt het gebruik van Netflix veel hoger dan andere applicaties waarmee het mogelijk is om te streamen. Via de RTL XL-app wordt bijvoorbeeld 36 minuten gekeken naar beeldmateriaal. Ook kwalitatief gezien scoorde de applicatie van Netflix beter dan de RTL XL-app.


Dassey (Making a Murderer) komt binnen negentig dagen vrij

Brendan Dassey werd ruim een half jaar wereldberoemd door de Netflix Original Serie Making a Murderer. Als neefje van Steven Avery werd hij veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf, vanwege medeplichtigheid bij de moord op Teresa Halbach. De federale rechter heeft de veroordeling echter vernietigd, en eist dat Dassey binnen negentig dagen weer op vrije voeten staan. Het Openbaar Ministerie kan dit voorkomen als het in beroep gaat.


Kijktip: The Get Down

The Get Down is een gloednieuwe serie van Netflix. Hier is door maker Baz Luhrmann ruim tien jaar aan gewerkt. De serie gaat over de jaren zeventig en de stad New York. In 1977 ontstond in de wijk The Bronx een nieuwe muziekstroom, die tegenwoordig nog steeds zeer populair is: hiphop. The Get Down neemt de kijker mee terug in de tijd en laat het ontstaan van deze muziekstijl zien in The Bronx. Het was een bijzondere tijd, want terwijl er muziekgeschiedenis werd geschreven ging New York door een zeer moeilijke fase.


Eerdere Netflix Newflash edities:

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?