Laatste nieuws over Netflix

Nieuwe aanwijzingen Patrice Endres zaak uit Unsolved Mysteries: 13 Minutes?

De zaak van Patrice Endres in Unsolved Mysteries roept ontzettend veel vragen op. De aflevering 13 Minutes op Netflix over de dood van Patrice Endres zet veel kijkers op het spoor van de mogelijke dader, maar hele duidelijke aanwijzingen zijn er niet. Of zijn er juist wel nieuwe aanwijzingen?

Patrice Endres is 600 dagen vermist

De dood van Patrice Endres staat centraal in de Unsolved Mysteries aflevering 13 Minutes. De kapster is moeder van een vijftienjarige zoon genaamd Pistol en zeven jaar eerder hertrouwd met Rob. De kapster lijkt alles op de rit te hebben met een eigen salon, tot ze op een dag spoorloos verdwijnt. In april 2004 verdwijnt ze op klaarlichte dag in een tijdsperiode die terug is gebracht door de politie van dertien minuten. Uiteindelijk wordt ze na 600 dagen zo’n negen kilometer verderop teruggevonden. Haar lichaam is inmiddels volledig verteerd en er is alleen nog een skelet te vinden, verspreid door het bos.

Twee getuigen

De salon lag aan een doorgaande weg en er zijn twee getuigen die de bewuste ochtend een auto voor de salon hebben zien staan. Daarnaast was het opvallend dat de auto van Patrice, die altijd naast het gebouw geparkeerd stond, nu juist schuin voor het gebouw stond. Het roept vragen op waarom, net zoals veel mensen die haar de laatste dag spraken vonden dat ze kortaf en afwezig was. Een duidelijke aanleiding is hiervoor niet, of toch juist wel?

Politie houdt informatie achter

De zeer degelijk overkomende onderzoeker van de zaak laat weten dat er nog meer informatie beschikbaar is. “Deze houden we echter geheim. Alleen de onderzoekers én de dader weten van deze informatie. We willen geen valse bekentenissen, daarom houden we die informatie achter de hand.” Het is deels jammer, want hierdoor blijft het voor de kijkers van Unsolved Mysteries een groot vraagteken welke richting ze uit moeten zoeken. Toch zijn er duidelijke theorieën over de dood van Patrice Endres.

Patrice haar man Rob wordt volop verdacht

Met name haar tweede man Rob komt erg slecht uit de aflevering van Unsolved Mysteries. Patrice zou ongelukkig zijn met Rob, die haar geen enkele vrijheid zou geven. Ook zijn gedacht ná de verdwijning van Patrice roept ontzettend veel vragen op. Haar zoon Pistol, met wie Rob niet goed overweg kon, werd de dag na de verdwijning al uit het huis gesloten. Er werden nieuwe sloten geplaatst en Pistol werd gedwongen om bij zijn biologische vader te gaan wonen. Zo had Rob meer eigenaardigheden, waarvan de grootste misschien wel na de vondst van het lichaam. In de rouwkamer heeft hij namelijk het skelet volledig in elkaar laten zetten, zodat hij afscheid kon nemen. Een luguber beeld. Diverse kijkers stippen op Reddit aan dat Rob wel zeer specifieke theorieën aandacht, bijvoorbeeld hoe haar lichaam met een kruiwagen verplaatst zou kunnen zijn, die bijna het idee geven dat hij er zelf bij was. De politie ziet in Rob echter geen echte verdachte, omdat de tijdlijn hem zo goed als zeker uitsluit.

Rob is hertrouwd

Terry Dunn Meuer, één van de makers van de aflevering, heeft in een interview aan Entertainment Weekly laten weten informatie over Rob uit de episode te houden. “Hij is hertrouwd met een hele aardige vrouw. Dat is één van de dingen waar we in de aflevering niet over hebben gesproken. We hebben haar uit het verhaal gehouden, omdat ze gedurende de verdwijning nog niet in het leven van de personages voor kwam. Ze kende Patrice dan ook niet.” Over de opmerkelijke uitspraken van Rob: “Hij was authentiek in zijn interviews. We geloven dat hij zijn mening heeft kunnen geven en zijn persoonlijkheid hebben we op een authentieke wijze weergegeven.”

Wanneer er nieuwe ontwikkelingen rondom de zaak van Patrice Endres naar buiten komen, dan zullen we dit artikel van een update voorzien.

Andere zaken uit Unsolved Mysteries:

Christopher Dansby en Shane Glover (Stolen Kids)
JoAnn Romain (Lady in the Lake)
Lester Eubanks (Death Row Fugitive)
Jennifer Fairgate (A Death in Oslo)
Jack Wheeler (Washington Inside Murder)
– Rey Rivera (Mystery on the Rooftop)
Xavier Dupont de Ligonnes (House of Terror)
Alonso Brooks (No Ride Home)
Lena Chapin en Sandy Klemp (Missing Witness)

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?