Laatste nieuws over Netflix Netflix Newsflash

Netflix Newsflash: Week 38 2016

Netflix Newsflash1

Iedere week wordt er genoeg gezegd en geschreven over Netflix. Niet alleen in ons eigen land, ook daarbuiten is de streamingdienst razend populair. In de Netflix Newsflash wordt iedere dinsdag teruggekeken op het nieuws van de afgelopen week met ook een kijktip!

Zoon Pablo Escobar boos over Narcos seizoen 2

Het tweede seizoen van Narcos is erg goed ontvangen, al is dat niet het geval bij de familie Escobar. Zoon Sebastian Marroqui vindt dat er zware fouten en onjuistheden in de serie zitten. “De serie is een belediging voor de slachtoffers en voor heel Colombia”, zegt hij in een uitgebreide verklaring op Facebook. “In naam van mijn land wil ik enkele zware fouten blootleggen in een serie die zichzelf ‘waargebeurd’ noemt. De serie is een belediging voor de slachtoffers en voor de geschiedenis.” Hij heeft daarnaast correcties over zijn oom Carlos Henao en zijn moeder.


Bloodline stopt abrupt na derde seizoen

Bloodline is een groot succes met goede kijkcijfers, enthousiaste recensies en een IMDb-cijfer van liefst 8,3. Toch zal het derde seizoen aankomend kalenderjaar het laatste seizoen worden van de Netflix Original. Netflix heeft namelijk laten weten te stoppen met de serie, terwijl de makers maar wat graag nog minimaal drie seizoenen eraan vast willen plakken. De reden voor het besluit van Netflix is een financiële, zo meldt Hollywood Reporter.


Meer dan helft van Nederlanders doet aan bingewatchen

Ruim de helft van de Nederlanders blijkt inmiddels te bingewatchen, kortom het achter elkaar kijken van meerdere afleveringen van een serie. Met name door streamingdiensten zoals Netflix is dit een begrip geworden. Onderzoek van Telecompaper heeft uitgewezen dat 55% van de Nederlanders in de afgelopen zes maanden wel eens heeft zitten bingewatchen. Dit is een toename van zes procent. Vrouwen blijken dan ook nog eens meer te bingen dan mannen.


Netflix binnenkort ook via Ziggo beschikbaar

Klanten van Ziggo kunnen binnenkort Netflix kijken via hun settopbox. In het geval van Ziggo is dit de Horizon-box. Klanten van KPN kunnen al een klein jaar via hun systemen rechtstreeks gebruik maken van de streamingdienst, dat wordt nu dus ook het geval voor Ziggo-gebruikers. Netflix heeft namelijk een deal gemaakt met Liberty Global, het moederbedrijf van Ziggo. Bij alle onder Liberty Global vallende partijen zal Netflix worden verspreid, maar Nederland is met Ziggo als eerste aan de beurt.


Radio 1 over indrukwekkende docu White Helmets

Als de bommen vallen, komen zij in actie. En dat is helaas iedere dag. Syrische vrijwilligers die hun leven riskeren om anderen onder het puin vandaan te halen. Ze heten the White Helmets en sinds vrijdag is de indrukwekkende docu White Helmets op Netflix te zien. Radio 1 besteedde aandacht aan deze documentaire en maakten een item met Laila Ben Allan en Mika Nijhuis. Dit gehele gesprek is terug te luisteren


Emmy voor Bloodline’s Danny Rayburn

In navolging van de eerste ronde aan Emmy Awards, waarin Making a Murderer de grote winnaar was met liefst vier gouden beeldjes, was het nu de beurt aan de grootste categorieën. Daarin wist Ben Mendelsohn de Emmy in de wacht te slepen voor beste bijrol in een dramaserie. Hij werd voor zijn rol van Danny Rayburn in Bloodline vorig jaar ook al genomineerd, nu pakte hij de winst. Daarnaast won Aziz Ansari samen met Alan Young de Emmy voor de best geschreven komedie-aflevering. Het ging om de aflevering ‘Parents’. Orphan Black wordt door Netflix wereldwijd gestreamd, maar is geen Netflix Original. Hoofdrolspeelster Tatiana Maslany werd wel gekozen tot de beste actrice in een dramaserie. The People v O.J. Simpson won de meeste beeldjes op de avond, voor onder meer de beste mini-serie. Netflix kocht onlangs de rechten van The People v O.J. Simpson en deze serie zal dan ook binnenkort op Netflix verschijnen.


Serie remake van Spike Lee film in de maak

Netflix heeft een deal gesloten met Spike Lee om een remake te gaan maken van She’s Gotta Have It. De film uit 1986 zal worden omgebouwd tot een tiendelige serie. Lee zal wel opnieuw betrokken zijn bij het volledige project, waarmee hij in 1986 naam maakte. Het is inmiddels dertig jaar geleden dat Spike Lee zijn eerste film uitbracht. She’s Gotta Have It was een groot succes en zal dus nu terugkeren op de schermen van Netflix. Lee zal als showrunner dienen, waardoor hij zowel de serie gaat regisseren als de uitvoerend procent is.


Kijktip: Gnomeo and Juliet

Een film over tuinkabouters… je moet het maar verzinnen. En dan hebben de makers van Gnomeo and Juliet ook nog eens volledig raakgeschoten. In deze hilarische animatiefilm zijn de tuinkabouters vooral druk om grasmaaiers aan de kant te zetten. Maar ondertussen is er ook een flinke spanning tussen de rode en de blauwe puntmutsen. En wat als er nou een stiekeme liefdesverhouding ontstaat tussen de twee kampen? Dan krijg je dus een klassieke Romeo en Julia, alleen dan in je eigen tuin!


Eerdere Netflix Newflash edities:

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?