Netflix concurrenten

Netflix Originals

Naast een ruim aanbod aan films, series en documentaires heeft Netflix ook een snel groeiend eigen content. Met een abonnement op de streamingdienst krijg je namelijk ook onbeperkt toegang tot alle Netflix Originals. Het Netflix aanbod bestaat dus naast aangekochte titels ook uit eigen producties van Netflix. Die eigen producties worden steeds belangrijker voor het Amerikaanse bedrijf. Het aantal uur originele content neemt per jaar fors toe.

Netflix begon als een online videotheek, waarin zo veel mogelijk films en series werden verzameld. Deze waren eerder al in de bioscoop of op televisie verschenen. De laatste jaren is er echter een nieuwe stap gezet door de Netflix Originals. Dit zijn producties die in opdracht van Netflix zijn gemaakt. De meeste zijn exclusief te zien via de streamingdienst. Het enige land waar tot dusver een uitzondering is gemaakt is de Verenigde Staten. Sommige series zijn in dit land op televisie uitzonden, deels natuurlijk ook om de kosten van de productie te dekken.

Netflix Originals

Een aantal Netflix Originals zullen veel mensen inmiddels bekend in de oren klinken, zoals House of Cards, Fargo en Orange is the New Black. Deze series hebben een flinke hype veroorzaakt en de releasedatum van ieder nieuw seizoen wordt dan ook reikhalzend afgewacht. Fans van deze series nemen gelijk een paar dagen vrij, want ze kunnen heerlijke bingeviewen. Een heel seizoen verschijnt namelijk in één keer online.

Voor de Netflix Originals die ook in de Verenigde Staten op televisie worden uitgezonden werkt het iets anders. Zo werden Fargo en From Dusk Till Dawn wekelijk in de VS uitgezonden. Luttele uren na iedere aflevering verscheen deze ook op Netflix. Het gros van de Netflix Originals zijn series, maar daarnaast zijn er ook films en documentaires verschenen.

Huidig aanbod Netflix Originals (series)

 

Huidig aanbod Netflix Originals (documentaires)

Huidig aanbod Netflix Originals (cabaret/stand-up)

 

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?

1 Reactie